2017-08-01
之前同朋友食過佢既太子店覺得唔錯,今晚咁arm見到原來長沙灣都有分店,諗都冇諗就走入去。餐廳係係長沙灣道,香港科技專上書院隔離,係地鐵站行黎都係5分鐘度,地點方便易搵。餐廳既裝修同太子店一樣,都係以白色同簡約為主。Menu呢度同一般cafe一樣都食西餐,不過佢仲有埋all day breakfast添香脆豬手配燒汁$148呢個晚餐係有飲品,餐湯,沙律,主菜同甜品。飲品我就揀左青檸蘋果梳打,呢杯係特飲黎既,所以需要加$15。蘋果味夠,而且fresh,不過奇怪既係青檸上面都仲要加片檸檬餐湯就係吞拿魚忌廉湯,好濃吞拿魚味,至於個沙律,d菜係好fresh,不過我嫌佢加得太多黑醋,搞到個沙律勁酸主菜就係個豬手,賣相麻麻,但係佢就做到豬手皮脆內嫩,但係本身味道唔夠,所以必定要點番個燒汁同個蜜糖芥末醬。伴碟既薯條ok,不過份量可以多番d咁就更加好。而個甜品就係特濃朱古力蛋糕,朱古力味真係好濃,食落蛋糕香滑,又唔會過份甜,唔錯。成個set dinner都ok,價錢合理西蘭花雞肉意大利粉$63呢個意粉望落都覺得好健康,食落意粉煙韌,西蘭花爽口,不過d雞肉就略嫌佢有d鞋,味道就唔錯瑞士雞翼$58呢個瑞士雞
餐廳既裝修同太子店一樣,都係以白色同簡約為主。
Menu
香脆豬手配燒汁$148
呢個晚餐係有飲品,餐湯,沙律,主菜同甜品。
成個set dinner都ok,價錢合理
西蘭花雞肉意大利粉$63
瑞士雞翼$58
呢個瑞士雞翼,瑞士汁好香濃入味,雞翼控必食