香港人注重健康都唔係一年半年嘅事,加上幾年疫情,身邊人既話題都由吃喝玩樂變成鍛鍊身體均衡飲食。提起健康飲食,女士們都係離不開食沙律,自問本身已經寒底,天氣咁凍要我食凍冰冰嘅沙律真係吃不消🥹做嘢做到成2點,諗住嚟個quick lunch,見到office樓下有間餐廳都開咗大半年,近近地就試下餐廳走industrial loft style,水泥地配木色家具Staff非常有禮,好clumsy咁miss咗門口一級梯級,全部staff都好緊張即刻關心我有冇事🙈本身諗住揀杯Hot earl grey tea latte,staff推介佢地有款新既warm salad,原來沙律都有暖既😳staff都好細心解釋salad base係糙米同藜麥,上面有火箭菜&大啡菇&椰菜花,topping有合桃同feta cheese,聽落好吸引🙈決定係你啦staff都好細心問埋我會唔會有食物敏感,Nice!order咗之後見到旁邊有啲好artistic既家具,係lounge area,可以係旁邊到食好快有得食,飲啖earl grey tea latte先,入口溫度適合,好濃earl grey tea味,奶味偏重同甜

staff都好細心問埋我會唔會有食物敏感,Nice!

好快有得食,飲啖earl grey tea latte先,入口溫度適合,好濃earl grey tea味,奶味偏重同甜,冬天飲一杯真係super NICE!!!!!
warm salad賣相不俗,而且份量都唔少,滿滿一碗沙律

糙米既軟糯同藜麥既煙韌,加上清爽既油醋同埋feta cheese,鹹香得嚟口感又好好
椰菜花好爽甜,加上火箭菜既微苦,成個warm salad既配搭好出色,食得好愉快

staff特登有過嚟介紹我旁邊既一部我以為係枱事實上係gym facility嚟,驚訝發現,原來樓上係一間GYM!仲要係一間pet friendly既gym!!!好多人都拖住狗狗上樓,原來係去做gym🐶😳

我第一個想法係,可以同自己寵物aka屋企人一齊gym,gym完仲即刻可以食到好食既nutrition meal,成件事真係好鬼幸福🐶💕

離場前眼尾餘光見到corner位牆上有啲動物既掛畫,忍唔住走過去睇下

貓貓係拎住杯熱奶茶同頭頂住個菠蘿油❤️
店員都有走出嚟同我介紹掛畫係本地藝術家既作品,for sale的,而且舖頭同Paws(PUC)合作,定期都會有領養活動係店內舉行
我個仔都係係Paws到返嚟架!!!!!!🐱🐱🐱
呢個真係要大力支持!!!!

P.S. 臨走前店員送上咗兩粒糖比我,係mint manuka money,即刻有種雪中送炭既感覺🥹so nice