2024-10-14
今日放工去誠品拎書👀順路跟左我frd去覓食,日式居酒屋周不時都食,但依間款式真係選擇最多的頭幾間🤣睇左我成十五分鐘先揀到,而且估唔到pizza仲好食過出面既pizza專門店🤩由於我frd好鐘意食卷物所以都陪佢試左三款😂最後加多左個鐵板燒的走地雞同一款刺身,最後竟然飽到薯條都食唔哂!又做大哂鬼,要檢討下先得🙏🏻✨明太子什菌地雞薄餅 $118第一份上菜係PIZZA,上面鋪滿咗明太子,走地雞,同埋什菌,好豐富😋明太子嘅鹹香味好特出,餅底好脆,最最最重要係芝士夠多😍烤到微焦,而且有種幾特別嘅奶酪味道,超惹味!✨海膽右口魚邊蝦卷 $78海膽雖少但味道好濃,依個價錢絕對抵食🤓右口魚邊輕輕火灸燒過,有逼到油脂出黎,炸蝦都仲係熱辣辣🔥staff話唔洗豉油就食得,講得啱!我覺得係3款卷物最好味☺️✨黑松露牛油果軟殼蟹卷 $118黑松露好香,味道唔會太搶,上面仲有少少蟹肉絲🦀軟殼蟹脆得黎好味,牛油果綿滑,整體感覺不錯,但如果可以三件就好了,可以留肚食其他哈哈😆✨四重芝士炸蝦卷 $48炸蝦同剛剛的一樣,但依款就係芝士愛好者必試,四重芝士真係超濃🧀配埋炸蝦真係好夾,依間選用嘅芝士係幾出色😎✨京蔥地雞(芝士忌廉汁
✨明太子什菌地雞薄餅 $118
✨海膽右口魚邊蝦卷 $78
✨黑松露牛油果軟殼蟹卷 $118
✨四重芝士炸蝦卷 $48
✨京蔥地雞(芝士忌廉汁) $68
京蔥同地雞嘅組合經典,雞肉幾嫩,不過雞皮比例相對多一啲,京蔥嘅清甜味同芝士忌廉汁都恰到好處👍🏻
✨三文魚刺身(四切) $58
新鮮!好厚!本身想叫三文魚腩,但賣哂好傷心🙂↔️
✨抹茶牛奶 $48
抹茶淡雅苦香,牛奶順滑甘甜,口感柔和之餘幾解膩🍵