2022-04-27 156 瀏覽
屯門市廣場呢期開咗好多新嘅食肆,呢間pizza店我已經一試再試,地方寬敞,又坐得舒服,lunch或者下午茶時間啲set都幾抵呢到開放式廚房,一望到入面兩個雄雄烈火嘅焗爐😆,先入為主已經覺得啲pizza一定好好食😋*原味燒烤雞肉薄餅🍕 $130*餐廳招牌嘅original chicken pizza,好鍾意佢嘅薄餅底,好香麵粉味,口感係我中意嘅,邊位脆脆地,咬落又有啲煙韌。薄薄一層燒烤醬料,加埋芝士、紅洋蔥、燒雞肉幾款簡單配料,調味唔錯,幾惹味,反而雞肉質地比較失色,有啲乾柴,唔夠嫩滑*中式宮保意大利粉配雞肉🍝 $146*意粉軟硬適中,唔錯唔錯,中西fusion,傳統中式宮保醬汁好香濃惹味,少少辣,有啲花生🥜粒、辣椒🌶️,呢碟雞肉無咁乾柴,份量都多既,下次試下配大蝦先檸檬紅茶大大杯,解膩一流🥰🥰

*原味燒烤雞肉薄餅🍕 $130*

*中式宮保意大利粉配雞肉🍝 $146*

檸檬紅茶大大杯,解膩一流🥰🥰