2006-07-24
今日一行4人去食pizza express 呢.. pizza hut/box 我就食得多.. 今次第一次去食pizza express.. 好開心!! ^^4個人order 左:1) 焗磨菇: 一邊係磨菇bb.. 一邊係麵包仔仔.. d 磨菇去鮮甜呀.. (不過我覺得outback o既炸磨菇好食d..heee).. 相反麵包仔仔仲得個磨菇.. d 麵包軟林林.. 煙煙韌韌.. 夾埋d 香草汁一齊食真係好滋味!! hee!!2) 雞肉凱撒沙律: 呢個麻麻.. 太酸.. 同埋d 雞一d 都唔滑.. 個沙律好普通.. 3) 美國pizza: 有辣肉腸.. 芝士.. 番茄.. 令我明白簡簡單單就是美.. 好好食.. 個pizza 好簿.. 個底好脆.. 香口.. 好食!4) 西西里pizza: 呢個好多料o架.. 呢個比美國pizza 遜色.. 小小咸左d.. 5) 草莓果tart: 賣相十分十分之靚.. 雪糕好滑好好食.. d 草莓夾埋個餅底好好食.. 呢個餅底比pizza o個個厚d.. 口感比軟好..6) Blueberry cheesecake: 又係十分十分之靚.. 好大件..
4個人order 左:
6) Blueberry cheesecake: 又係十分十分之靚.. 好大件.. 呢個d cheese 味好濃o架.. 有少少漏.. 唔係好甜..但係都好好食.. 4個人一齊share 真係o岩o岩好!!
總括o黎講... 呢度d pizza 真係好好食.. 食整都唔滯同漏.. 比起香港地道o既pizza 有另一番風味!! ^^
而dessert 更加迷人.. heee!!!
呢度d service 反而一般.. 比我o既感覺係招呼外國人比較殷勤.. 香港人就...... 希望佢地可以留意呢點!!