2009-03-09
Pizzahut套餐及下午茶餐賣得愈來愈貴,份量亦愈來愈少。自從發覺新開間phd後,我諗以後唔駛幫襯pizzahut了。其實我幫襯phd唔只一次。第一次係午餐買$19迷你批加粟米忌廉湯/百事,湯加左粟米令湯更加甜,而迷你批比以前pizzahut所吃的迷你批較少,pizza邊亦比pizzahut那些薄。上星期三我同三個親戚打算去phd訂食物。因為其中一個親戚比較大食,所以比平時訂多左野食。5:00pm先訂肉醬意粉加湯($25)。無論外型、份量及口感,肉醬意粉同pizzahut那些差不多,湯一樣是粟米忌廉湯。到夜晚就訂火熱墨西哥大批加黑椒牛肉意粉(原價:$120+$38=$158),因為夜晚外賣自取買大批加意粉有半價優惠,所以只比$79。Pizza用料幾多,大小同pizzahut差不多。火熱墨西哥因為有幾多辣椒及紅椒粉,所以唔係好食得辣就唔建議試。黑椒牛肉意粉太多青椒及紅椒,牛肉只係得一兩塊。之後叫肉食大王及肉醬意粉,同樣只付$79。肉食大堂係走辣版的火熱墨西哥,肉粒真係唔多,好似食緊免治牛肉辣肉腸pizza。如果想食pizza,但覺得pizzahut太貴,phd是一個不錯的選擇。小提示:
小提示:消費滿$50(以折扣金額計算)可以吸一個印,儲夠5個有脆薯角,儲夠10個有迷你批或牛奶球5件。