2018-12-17 323 瀏覽
前日親戚介紹我黎食呢間平價高質牛扒。呢間係我鐘意食嘅肉質稔身,但重牛味嘅!呢度嘅店員好好,我問佢有咩推介,佢好詳盡咁講解每一款菜式的味道同質感美國390日prime flat iron ,medium rare呢個係有品牌的牛扒,果個品牌係唔打抗生素的,食物安全保障 flat iron本身就肉質稔少少,唔會好韌,而呢塊prime級數油花仲靚,真係好似食緊好重牛味的日本和牛咁呀!係完全唔韌!碟上撒上海鹽,點牛食 就更突出牛的味道。 另外有點驚喜係呢度用朱古力做source,用黎點牛食, 味道又唔衝突喎!值得一試! 薯蓉好香,有少少顆粒感,係我鐘意的客席主廚flat iron , medium熟度剛好! 切開顏色好靚會揀呢個嘅原因係想試吓slow cook。 呢個牛味好出, 但油脂當然唔夠prime果塊咁平均咁靚啦。西班牙栗飼豬鞍架平時啲豬一定要全熟,但係呢塊係素食豬而且高級D,所以呢廚師就煮到9.5成熟,令肉質啱啱好。呢塊豬炭香味好重,幾香口, 而且就算咁厚都熟度剛好呢度薯條係任食! 店員見我冇晒就自動幫我加,好貼心!唔洗怕唔好意思啦我重點係次次都好脆同熱藜麥沙律同甘筍湯,味道普通英國手

呢個係有品牌的牛扒,果個品牌係唔打抗生素的,食物安全保障
碟上撒上海鹽,點牛食 就更突出牛的味道。
另外有點驚喜係呢度用朱古力做source
,用黎點牛食, 味道又唔衝突喎!值得一試!
薯蓉好香,有少少顆粒感,係我鐘意的

客席主廚flat iron , medium
熟度剛好! 切開顏色好靚

西班牙栗飼豬鞍架
呢塊豬炭香味好重,幾香口, 而且就算咁厚都熟度剛好

重點係次次都好脆同熱

藜麥沙律同甘筍湯,味道普通

英國手工啤,有花香味的啤酒,唔係太苦,易入口

熱情果芒果批,批底是軟身的,熱情果味勁濃,口感夠滑