2018-10-31 350 瀏覽
一年一度德國啤酒節, 每年我同朋友都會去參與, 貪佢夠氣氛~ 不過今年朋友有左小朋友, 唔想環境太過嘈同太迫, 所以就搞搞新意思, 轉去德國餐廳, 一樣可以應下節!其實我哋都唔係第一次去Beerliner, 沙田分店, 旺角分店 都去過好幾次. 今次就嚟到奧海城分店!!! 呢間分店嘅環境, 我覺得係幾間之中最舒服!! 今日嚟到食咗個啤酒節節日拼盤($438), 好豐富架, 有煙三文魚薯仔沙律, 低溫燴羊膝, 原隻燒雞同埋焗意式青瓜卷配煙肉及酸椰菜~節日拼盤仲送兩杯Erdinger 生啤, follow餐廳IG啤酒仲有得免費升級~青瓜卷好好食, 清淡嘅青瓜配合濃味煙肉, 加上面頭的酸椰菜, 味道層次好豐富!! 因為我唔食羊, 所以唔知羊膝好唔好食, 不過隻原隻燒雞就好好味喇!! 我一個人食咗半邊~外皮脆, 肉質嫩唔柴, 仲好入味~好正!! 雖然薯仔沙律細細杯, 但因為有其他食物, 所以2-3個人都好夠食. 大大件薯仔, 淋身, 但依然保持咬口!!兩杯生啤當然無得輸啦, 我杯白啤夠晒易入口, Prost!

兩杯生啤當然無得輸啦, 我杯白啤夠晒易入口, Prost!
2018-10-30