2017-05-25 374 瀏覽
係灣仔返工,平時都成日經過腸粉王呢邊買雞蛋仔,見到D鋪頭成日轉又無乜點試過今日就一於試試。話時話近公司嗰頭唔多覺有越南河粉食,我同2位同事就去左Pho778試菜😋餐廳唔大,大概可以坐20人左右,我地到嘅時候等一陣就有位啦(可能係因為河粉serve得比較快,D人好快食完就走所以都唔需要等好耐)我地3個叫左生牛肉河粉同牛腩河粉,+$15可選擇跟油菜/小食(有香茅雞翼/越南春卷)我地揀左雞翼同春卷,嘢飲如果揀汽水/紙包飲品唔需要加錢,我地揀左+$15嘅越南咖啡☕️。嘢食都好快黎到,上完個小食就黎個河粉。小食炸得夠鬆脆又香口;越南河粉都幾廉價(約$4X正常size,大碗要$6X)不過牛肉份量稍微少,可能依家D牛肉貴啦😂,D芽菜、九層塔、辣椒同青檸另一隻碟上,可自行選擇落幾多;越南咖啡一黎到就聞到好香,不過味道一般,可能我平時飲開咖啡都比較濃。埋單每人大約要$7X,係灣仔黎講都算OK。希望個河粉同牛肉嘅份量可以多一啲,好似好快食完碗河粉咁😆下次食快飯可以選擇呢度!👍🏻

2017-05-25
5 分鐘 (堂食)