2019-08-12
Happy Friday當然同一班好朋友飲個暢快🍻知道諾士佛臺呢到有間藏有過千種Sake嘅居酒屋🏮想每款試下可揀五勺係90ml或一合係180ml🍶一邊飲一邊食一邊傾🥳多麼痛快龍神Sake🍶味道甘甜,剛開始飲較適合,配前菜、小食就最岩炸吉列蠔配海膽汁🔥炸蠔好甘香肥美,加左海膽汁無令炸蠔腍左,反而仲增添鮮味翡翠螺醬油煮🐚呢個螺煮到非常入味,口感彈牙,而且非常大隻喔明太子天婦羅🍤鹹鹹地,辣辣地,呢個送酒一邊飲一邊傾計,一流!牛舌海鹽燒🐮,食落唔覺得食緊牛舌質感,似食緊牛肉咁鬆軟而不膩,旁邊有三款醬料任意配搭,而且切左花邊紋賣相加分刺身出場啦🍣見到咁大盤嘅新鮮精緻刺身垂涎三尺,有帆立貝、赤貝、長腳蟹腳、拖羅、牡丹蝦......長腳蟹腳🦀可以長到打個結,啖啖肉拖羅堅堅堅肥美🐟無根之餘,入口溶化嘅感覺,正!牡丹蝦相當大🦐食落鮮甜又爽口咁靚嘅刺身,店員推介之下配搭飛龍清酒🍶烈少少得黎帶點甘又唔錯!A4鹿兒島和牛西冷鹽燒🐂店員建議5成熟,岩哂眾人口味,外層煎得非常靚,內裡粉嫩嘅肉色,食落油脂甘香肉腍,有種入口即溶感覺另再叫左串燒再送酒🍢🍡🍢🍡免治雞肉棒🐥比平日食到嘅大串,燒到剛剛好肉汁多,搭配旁邊嘅雞
知道諾士佛臺呢到有間藏有過千種Sake嘅居酒屋🏮
龍神Sake🍶味道甘甜,剛開始飲較適合,配前菜、小食就最岩
翡翠螺醬油煮🐚呢個螺煮到非常入味,口感彈牙,而且非常大隻喔
刺身出場啦🍣見到咁大盤嘅新鮮精緻刺身
長腳蟹腳🦀可以長到打個結,啖啖肉
拖羅堅堅堅肥美🐟無根之餘,入口溶化嘅感覺,正!
牡丹蝦相當大🦐食落鮮甜又爽口
A4鹿兒島和牛西冷鹽燒🐂
另再叫左串燒再送酒🍢🍡🍢🍡
免治雞肉棒🐥比平日食到嘅大串,燒到剛剛好肉汁多,搭配旁邊嘅雞蛋醬油,更惹味
燒鱔🐟燒到皮脆肉嫩
雞肝🐣大大粒,口感粉嫩
雞胸軟骨🐤雞軟骨食得多,雞胸軟骨嘅口感比起雞軟骨更爽脆
車厘茄🍅一咬爆汁好正唔酸仲好甜
食左咁多野叫D甜品中和下🍮
菠蘿雪葩🍍酸酸甜甜,解膩一流!