呢間餐廳之前淨係做晚市,最近開始做埋午市,環境裝修超級靚,好有格調,啲燈光同埋啲裝飾都好日系。一入到去,即刻叫咗個胡麻波菜蟹肉沙律做頭盤。個沙律好清新爽口,波菜新鮮爽脆,蟹肉夠鮮甜,配埋個胡麻醬,香香地帶點微甜,真係開胃之選。主餐方面,揀咗個鹽燒鯖魚套餐同安格斯牛肉簿燒套餐。個鯖魚係我嘅心頭好,皮燒得香脆,魚肉夠鮮嫩多汁,調味恰到好處,唔會太鹹。安格斯牛肉就真係無得頂,肉質超嫩滑,個醬汁香濃惹味,配埋啲飯食簡直完美。串燒係呢間嘅招牌,叫咗四款試下。秋葵串燒新鮮爽口,個醬油味夠香;冬菇串燒香甜有嚼勁,個醬汁入味;自家制免治雞肉軟骨串燒就最正,肉質鬆軟多汁,個軟骨爽爽地,仲有微微嘅香辣味;雞腎串燒都幾出色,腍滑新鮮,調味入味,唔會有雜味。全部串燒都燒到啱啱好,個個都有獨特嘅風味。總括嚟講,SAKEH嘅午市套餐性價比好高,份量夠,質素都好好。環境舒服,服務態度親切,啲嘢食賣相靚,味道更加正。最欣賞佢哋啲串燒嘅創意,每款都有自己嘅特色。無論係同朋友食飯定係商務午餐,都啱啱好。

2025-01-09
午餐