📍A.T.A.S📮銅鑼灣邊寧頓街9-11號登龍閣地下C2號舖.A.T.A.S行簡約路線, 無論係排隊, 落單, 取餐同用餐後清理, 都係採用客人自助形式處理.平日晚餐繁忙時間黎到, 已經有唔少人等緊位, 人龍排到去樓梯口, 相信咁多客人等位應該有佢地既過人之處🫣.炸魚片米粉 HKD98開頭有啲擔心炸魚片會太過油膩熱氣, 但食落感覺唔算太油炸, 加上麵粉唔會太厚身, 仍然保留魚肉既鮮味😌另外最出色係個湯底, 見到湯底呈現奶白色已經知道好足料好好味, 身為🐟魚湯控既我地食完碗麵輕鬆就飲哂啲魚湯叻沙 LAKSA HKD98叻沙既湯底非常濃郁, 相信廚師係湯既香料上落過功夫, 出黎既效果做到麵同埋配料都索到叻沙湯既味道🍜叻沙包括左唔少材料, 例如有彈牙既魚旦同魚片, 爽口既蝦仁, 索味既豆卜等等😎私心覺得如果麵既選擇可以加埋滲滲(油麵MIX米粉)就更完美🔥美祿咖椰爆漿吐司 HKD68兩個人食完兩碗麵其實已經飽左8成半, 但真係抵抗唔到咖椰爆漿吐司既魔力, 最後都要加埋佢做甜品😗吐司份量非常多, 有六大舊佈滿朱古力粉同牛油既吐司, 另外仲食得出有朱古力榛子醬同煉奶, 幾款醬配搭埋一齊食落口感豐富
📍A.T.A.S
📮銅鑼灣邊寧頓街9-11號登龍閣地下C2號舖

炸魚片米粉 HKD98

叻沙 LAKSA HKD98
叻沙 LAKSA

美祿咖椰爆漿吐司 HKD68
美祿咖椰爆漿吐司

吐司份量非常多, 有六大舊佈滿朱古力粉同牛油既吐司, 另外仲食得出有朱古力榛子醬同煉奶, 幾款醬配搭埋一齊食落口感豐富, 喜歡食甜野既朋友一定唔可以錯過
美祿咖椰爆漿吐司

想試既朋友仔記得收工好拿拿聲去排隊, 到左7-8點食飯時間真係好多人~
整體環境:👍🏻👍🏻👍🏻
食物味道:🤤🤤🤤🤤
服務態度:🕺🏼🕺🏼🕺🏼
物超所值:💰💰💰💰
回頭基率:💨💨💨

#nonstopeatingdiarysingaporean
#nonstopeatingdiary新加坡菜
#nonstopeatingdiarycausewaybay
#nonstopeatingdiary銅鑼灣
2022-08-02