2019-08-30
係葵廣都開左好一段時間既炸雞店,但次次行我都被某台式香香雞店吸引左而無食佢,今次黎試下。我地揀左自選chok雞餐,可以自選六件雞件/雞翼/雞槌加一款小食,但因為👧🏻👦🏻都大懶吐骨所以揀左雞件,加炸燒賣。🔸自選chok雞餐 $40所有野都係即叫即炸,所以都要等一陣,但炸到出黎就真係好新鮮熱辣。然後就可以係加料區自己加唔同口味既粉喇,我地加左芝士粉、紫菜粉同少少辣粉去混合。🔸炸雞件雞件皮脆,但入面仲好嫩滑juicy!!🤤🤤加左芝士粉超正,我覺得仲好食過kxx個三重芝士雞!!仲有少少香辣味加埋落去,超夾!🤩🔸炸燒賣炸燒賣就略嫌個皮太厚,食落有啲硬! 同埋可能燒賣圓身,啲粉感覺難啲沾到上去啊😣相對遜色一啲,果然賣雞既舖頭都係叫返炸雞好啲🤣🤣.重點!個店員打完單叫我望一望,我仲心諗有咩好睇? 原來佢打左 #香港人加油!所以,各位真.香港人之後記得識做,好好支持喇🌟
🔸自選chok雞餐 $40
🔸炸雞件