2022-08-27 194 瀏覽
Sleep Well Eat More 💤如果Sleep Well Eat More都可以keep住瘦,應該喺每一個foodie的夢想😆。位於西營盤新開的睡飽吃吃,慣徹睡飽吃吃的作風🛌,3:30pm先開始營業。深木系的cafe,售賣台式的豆花,又有西式的蛋糕。台灣酒釀4.3牛乳豆花第一次食酒釀豆花,感覺幾新奇,但又覺得幾夾。有d糯米(?),應該就係酒香的來源,雖然有酒香味,但沒有酒的苦味。豆花豆乳都算幾濃幾滑。芋圓幾煙韌,但無咩食材原本的味道,比較平凡。丸久小山園焙茶巴斯克配芝士奶蓋(是日甜品)巴斯克經常有好膩的感覺,本來已做好心理準備,但它一點膩的感覺都沒有。焙茶味道十分濃郁,!芝士奶蓋亦是出色的奶蓋,綿滑亦帶點鹹香的味道,配上濃郁嘅焙茶,增添多種層次。🍑蜜桃紅茶係真蜜桃味~都幾好飲!@sleepwelleatmore_studio #pistachioEat
Sleep Well Eat More 💤

台式酒釀戈4.3牛乳豆花
台式酒釀4.3牛乳豆花

台灣酒釀4.3牛乳豆花
丸久小山園焙茶巴斯克配芝士奶蓋

丸久小山園焙茶巴斯克配芝士奶蓋(是日甜品

🍑蜜桃紅茶
係真蜜桃味~都幾好飲!

台式酒釀戈4.3牛乳豆花
台式酒釀4.3牛乳豆花