2024-12-31 0 瀏覽
今日難得係銅鑼灣,搵到呢間咁Chill既地方坐底食晏。 一入到黎意外地覺得地方都幾大,而且平日lunch冇諗過會有咁多人帶狗狗黎,所以見到已經好鍾意。 坐底地方都好靚,感覺真係好似係日本既shop咁,好有秘境feel。佢地個Bento box睇落幾抵,小食+主食仲配飲品,好唔錯。 咁吸引就點左椒鹽玉子豆腐,外脆內軟,好有水準。 醬油漬溫泉蛋,配全珍珠米超正。 而主食就簡左唐揚炸雞配自家製他他醬,冇諗到佢可以炸到咁鮮嫩,唔油但又keep到咁多肉汁。 日式洋蔥炒牛肉,每一片牛肉都好大塊,炒得好香甜,個配搭一流。 飲品就簡左宇治小山園抹茶,好滑,亦唔會過甜,好享受。最後都忍唔住叫埋濃縮咖啡配雪糕,好香濃,Expresso 超好飲。仲試埋佢地既百利甜酒鮮奶咖啡,少少酒味既香甜。 對唔太食甜既我黎講都可以接受。 呢度真係一個好正既餐廳。
呢度真係一個好正既餐廳。
2024-12-31
午餐