貧唔使食屈機聖誕set,再見到open rice有廿幾個like.門口又有米之蓮公仔,諗住實無死。但世事往往不是預繳當中。頭盤叫咗個 Ham,味道比Palma ham濃,但油份無咁重同無咁香,7分。lyonnaise salad 好Q鹹,3.5分。主菜叫咗Atlantic cod雪魚,皮煎很非常好,味道都唔錯,但肉身唔夠滑,但大件gai, 6分..Rack of lam ,有D失望,叫咗5成熟,但變咗8成。令我回想起校園飯盒內果舊肉,肉身好老。4分(其中1分系勾起我的校園回憶),但千幾食D咁一般驚喜嘅食物,有D失望。總結:服務很好,食物一般。一定唔會再去食。本身可以卑「ok」平級,但收得人咁嘅價,相對要求都會提高小小,所以我卑「劣」。因為除咁個即食ham外, 其他都稱不上好味。
2013-12-24
慶祝紀念