2019-04-09 243 瀏覽
OTE 呢邊一直以來都好少去,成日都覺得一定好多內地人。難得今次生日男朋友book 左呢間餐廳,佢知我最愛都係食辣野所以就簡左呢間映水芙蓉!映水芙蓉主要食既係成都菜式,推介既都係比較辣既菜式。 佢地既staff都好有禮貌,唔講唔知原來佢地係內地最大既川菜飲食集團旗下既分店,又多個食好野既地方。環境好靚對住個海,一坐底就先黎一杯welcome drink, 帶有檸檬香酸酸甜甜既cocktail好開胃! 再黎就叫左碟敲糖棒棒雞,係餐廳既signature dishes見d相幾靚就order try try, 辣油俾糖醬包住,上碟果刻好似藝術品咁,打完卡就可以敲爆個糖衣,辣油慢慢流出,隨即再將佢地撈撈撈,棒棒雞就完成啦,辣得黎幾惹味。 再黎就係蝦膏醬紅米飯,用個熱石鍋盛住,一上碟超熱要小心燙手。經理都叫我地小心。陣陣既蝦膏味好香,食落好香濃。So far 野食都幾好味,加埋個靚環,都可以再試。

So far 野食都幾好味,加埋個靚環,都可以再試。

2019-01-29