2024-04-25
Tera寺✨喺大圍圍方都開咗分店啦😍收工約埋同事去試吓先💁🏻♀️大圍分店地方寬敞空間感十足,採用日式木系裝潢,店內仲有唔少綠色植物,比人一種好悠閒舒適既感覺🌿 🌿🔹煙三文魚滑蛋牛油果窩夫伴沙律呢度有我最愛既牛角包窩夫😍而且每款配料都好出色💁🏻♀️煙三文魚入口滑順絲柔,帶油花香;滑蛋溼潤滑嫩,火侯控制得好;牛油果質感綿密,熟度剛好;主角牛角包窩夫外脆內酥,充滿濃濃奶油味,食落啖啖鬆軟香脆🥐伴碟仲有份量頗多既爽脆沙律菜🥗🔹炸薯條配黑松露醬金黃酥脆既薯條即叫即炸,熱辣辣特別香脆可口,配以濃郁黑松露醬,昇華味道層次,絕對無最佳組合🍟 🍟🔹原條蒲燒鰻魚烏冬蕃茄濃湯大大條蒲燒鰻魚原條上,夠哂吸晴✨鰻魚肉質鮮嫩肥美,蒲燒醬汁甜味適中,無骨啖啖肉,大人小朋友都岩食!粗身烏冬彈牙有嚼勁,配以濃稠滑順既蕃茄濃湯,滋味滿分💋 💋TERA大圍✨📍香港新界沙田區大圍車公廟路18號圍方L3, 320號鋪#pancake #香港探店 #香港美食 #圍方 #打卡 #Tera寺
大圍分店地方寬敞空間感十足,採用日式木系裝潢,店內仲有唔少綠色植物,比人一種好悠閒舒適既感覺🌿 🌿 🔹煙三文魚滑蛋牛油果窩夫伴沙律
呢度有我最愛既牛角包窩夫😍而且每款配料都好出色💁🏻♀️煙三文魚入口滑順絲柔,帶油花香;滑蛋溼潤滑嫩,火侯控制得好;牛油果質感綿密,熟度剛好;主角牛角包窩夫外脆內酥,充滿濃濃奶油味,食落啖啖鬆軟香脆🥐伴碟仲有份量頗多既爽脆沙律菜🥗 🔹炸薯條配黑松露醬
金黃酥脆既薯條即叫即炸,熱辣辣特別香脆可口,配以濃郁黑松露醬,昇華味道層次,絕對無最佳組合🍟 🍟 🔹原條蒲燒鰻魚烏冬蕃茄濃湯
大大條蒲燒鰻魚原條上,夠哂吸晴✨鰻魚肉質鮮嫩肥美,蒲燒醬汁甜味適中,無骨啖啖肉,大人小朋友都岩食!粗身烏冬彈牙有嚼勁,配以濃稠滑順既蕃茄濃湯,滋味滿分💋 💋 TERA大圍✨
📍香港新界沙田區大圍車公廟路18號圍方L3, 320號鋪
#pancake #香港探店