2025-01-28
原來啟德體育園啟德零售館商場嗰邊已經開咗新餐廳‼️😱放假去行吓,呢到變左好多‼️見到開左The Pantry Club,係旺角MOKO The Pantry & Chips Republic的新分店,主打Causal 西餐Cafe,發現Lunch Set $138 包是日餐湯或沙律、主食、甜品、飲品,The Pantry系列餐廳係質素保證,性價比不錯!Lunch Set🔸是日餐湯或沙律🔸青口忌廉新鮮闊麵🔸窩夫配雪糕我哋要左餐湯,今日係龍蝦湯,雖然無龍蝦肉,但係龍蝦味道濃郁!主食有得揀Burger/Pasta/Pancake/Pizza,總有一款啱食,我就要左青口忌廉新鮮闊麵,醬汁Creamy用左闊條麵,好掛汁仲好有咬口!甜品的窩夫都好香脆,配上雲尼拿雪糕,成個lunch set真係好豐富☺️☺️FOURSQUARE PIZZAS🔸Prosciutto Burrata🍕一開始都冇睇清楚係方形嘅Pizza😆一上枱已經好香,佢既pizza底似係焗得好香脆既多士,配上拉絲芝士🧀巴馬火腿、蕃茄🍅火箭菜🌿味道都幾好👍🏻🔸Salmon Tacos想要多個小食又唔想太heavy,可以揀Tacos ,配料有烤一
Lunch Set
🔸是日餐湯或沙律
🔸青口忌廉新鮮闊麵
🔸窩夫配雪糕
我哋要左餐湯,今日係龍蝦湯,雖然無龍蝦肉,但係龍蝦味道濃郁!主食有得揀Burger/Pasta/Pancake/Pizza,總有一款啱食,我就要左青口忌廉新鮮闊麵,醬汁Creamy用左闊條麵,好掛汁仲好有咬口! 甜品的窩夫都好香脆,配上雲尼拿雪糕,成個lunch set真係好豐富☺️☺️
FOURSQUARE PIZZAS
🔸Prosciutto Burrata🍕
🔸Salmon Tacos
想要多個小食又唔想太heavy,可以揀Tacos ,配料有烤一口三文魚、酸椰菜、青瓜、蕃茄莎莎、牛油果醬、酸忌廉、沙律菜、蜜糖是拉差醬,成個配搭都好清新,食落好Juicy,味道豐富!
🔸The Pantry's Pancake🥞
甜品要左個招牌厚班戟,配上焦糖牛油、楓糖漿、水果,製作需時,要預早叫定。厚班戟係日式疏乎厘pancake嗰種,充滿蛋香,好鬆軟,又唔會太過空氣感,食落口咩都無🤣
🔸抹茶鮮奶🍵
🔸鮮奶咖啡
Lunch Set可以跟Latte,比較Nutty啲,朋友就要左杯Matcha Latte,抹茶味濃郁!
📍#ThePantryClub (#啟德美食)
九龍城啟德承啟道38-39號 #啟德體育園 #啟德零售館3 G樓M3-005號舖