2023-04-23 240 瀏覽
約咗成大班朋友仔開party🥰 買咗一套12件嘅Party Box Set 同最近大熱嘅法式車輪酥同朋友仔happy share🤭好開心喔.🤍法國雲呢拿法式車輪酥🤎比利時70%榛子朱古力法式車輪酥💗法國雜莓紫羅蘭法式車輪酥其實就係牛角包嘅圓餅型版本,酥皮一層一層同牛角酥一樣好有咬口,啖啖牛油香🥰法式車輪酥受歡迎原因除左外型討好,仲係可注入唔同餡料,一口咬下外脆內爆餡。好似我叫嘅法國雲呢拿法式車輪酥就沾上開心果仁、白朱古力醬外層,再注入法國忌廉同紐西蘭 Mascarpone cream 混合嘅内餡。而比利時70%榛子朱古力法式車輪酥就沾上比利時 70%黑朱古力同焦糖榛子外層,再注入軟心朱古力醬内餡。最後非常浪漫嘅法國雜莓紫羅蘭法式車輪酥就沾上粉紅朱古力&玫瑰花花瓣外層,注入法國雜莓紫羅蘭果茸混合鮮奶油内餡.Party Box Set Party Box Set有鹹點同埋甜點,我入手嘅就係巴斯克蛋糕嘅Party Box Set,一盒12件,有原味、朱古力、麻糬,啱晒唔同人嘅口味,質感酪潮濕鬆軟,仲有濃厚的焦糖味😍正
約咗成大班朋友仔開party🥰
🤍法國雲呢拿法式車輪酥