Marbling (Fashion Walk)銅鑼灣加寧街5-7號Fashion Walk食街地下C舖-----最近生活上瑣事連連,心情抑壓,收工過黎名店坊呢邊同朋友談個心食個晚飯。牆壁上嘅吃貨英文佳句,西式文青感十足,打卡一流,當中我最鍾意嘅就係:「There is no sincere love than the love of food」😌。佢哋嘅餐牌有Set dinner,亦有散叫,第一次嚟,就從比較抵食嘅Set dinner下手。😛除咗主菜同餐湯,自助吧嘅🥗沙律、🍍水果、🥖麵包、🧀芝士、🥓火腿同🍰甜品都係任食嘅。個人覺得佢哋嘅沙律菜尤其高質,就算唔使落醬,都無草青味,清新解膩。仲有椰味馥郁嘅🥥椰子撻同奶味濃郁嘅🥛牛奶布丁,都係必食之選。🦆香煎鴨肝陳年黑醋醬 (Set Dinner +$78)鴨肝外型豐腴誘惑,咬落質感柔軟細膩 ,味道濃香,加上解膩黑醋沙律菜,整體味道平衡得頗到位,如果表面再多少少焦脆感就完美。🍝羅勒香草醬意大利扁麵 $208呢個配上厚身北海道帆立貝嘅香草醬扁麵份量頗多,香草醬食落帶少少花生醬質感同味道,幾特別,但多食容易飽膩,建議同朋友share,而帆立貝則連

Marbling (Fashion Walk)
銅鑼灣加寧街5-7號Fashion Walk食街地下C舖
-----

🦆香煎鴨肝陳年黑醋醬 (Set Dinner +$78)

🍝羅勒香草醬意大利扁麵 $208
呢個配上厚身北海道帆立貝嘅香草醬扁麵份量頗多,香草醬食落帶少少花生醬質感同味道,幾特別,但多食容易飽膩,建議同朋友share,而帆立貝則連帶裙邊,咬感不錯。

🍗爐燒法國黃油春雞 $258
黃油春雞脂質豐腴,本來就比一般雞隻更帶油香,加上燒蒜籽同玫瑰海鹽調味,食落味道鹹鹹香香而不太過,唯一挑剔係幼滑嘅薯蓉俾得太少,薯蓉控表示I want more!! 唔夠喉啊喂。