2023-05-25 102 瀏覽
樓下有間日本餐廳,番屋企一直經過但都無入去食飯,今日媽咪話唔想煮飯,就入左去試下好唔好食先。今次食飯得我地2個人所以就叫左唔係好多野。極上四色刺身,入面有厚切切角三文魚,吞拿魚魚溶,赤蝦同鮮甜帶子。入面都幾多魚生,帶子新鮮鮮甜好味,吞拿魚魚溶夠滑唔會太油膩,三文魚夠大粒魚油剛剛好。海蝦天婦羅,即叫即炸,外脆內暖,脆漿好薄食落去卜卜脆。鐵板牛油焗帶子,估唔到都有六粒,大小適中粒粒平均,外層用鐵板烤過,外層有小小蕉香,而且好有牛油香味,食落香口配有小小生菜減一下油膩感。壽司7點盛+鐵火卷3點,有赤蝦、三文魚、鰻魚、吞拿魚,油金魚,吞拿魚魚溶,吞拿魚小卷。赤蝦同其他魚生都新鮮夠晒甜。有唔同款式試下一點都唔會太單調。我地無點野飲,員工都好熱心為我地不斷加水。

海蝦天婦羅,即叫即炸,外脆內暖,脆漿好薄食落去卜卜脆。

我地無點野飲,員工都好熱心為我地不斷加水。