2018-08-22 261 瀏覽
本來我對台飲真不感冒,但自從在老虎堂飲了一杯眼前一亮的黑糖珍奶,真心著迷了!加上全城瘋狂,作為盡忠職守的foodie, 決意要尋覓一間全城最強的黑糖珍奶但是世界是好殘酷,當你飲到一次好既,多數飲返十次衰既,就例如呢杯咁...話說諗住由灣仔行去銅鑼灣,目的地就係幸福堂,行下行下之際,就見到呢間新開的台飲店,細細間幾精緻,見到仲係有買黑糖珍奶,基於好奇心下,決定轉戰呢間先,幸福後續。新開鋪人不多(不論是員工/客人),所以唔算等好耐。同朋友一人一杯,一飲...出事好甜,甜到一個點,雖然唔俾調甜度,都冇理由甜到咁。沒層次,奶味同黑糖味都唔夾(其實都冇乜黑糖味),真心同朋友飲左幾啖都白旗已舉,完全列入冇下次區域。
),真心同朋友飲左幾啖都白旗已舉,完全列入冇下次區域。