星期六同朋友想打下卡,就搵到呢間玩味fusion餐廳~仲要好近旺角地鐵站,B出口一出就係T.O.P商場💛 三點左右嚟到,唔使排隊就入得👌🏻 因為兩位朋友都未食午餐,所以就快快手落單,上菜速度都算快。薯條🍟 配蜜糖芥茉醬 💰58 (好味度:💛💛💛)鋸齒型薯條係我鍾意嘅形狀,薯條係新鮮炸起,入口差啲熱親🥵 不過略嫌唔夠脆口🤏🏻 同埋蜜糖芥茉漿偏稀同淡,同朋友食到一半就點完啲醬,然後同店員講咗加醬汁,但係轉個頭佢又唔記得😅 最後去到中場休息要埋數買單時,我哋再睇另外一個點完先至有一碟醬😣-煙三文魚海鮮醬意大利麵 💰132 (好味度:💛💛💛)呢碟菜式係今餐最正常嘅一道菜😂 上面的三文魚花都有三片煙三文魚,幾香。意大利麵係扁身,上面有少少香料同煙三文魚碎,醬汁係小辣,我接受到嘅辣度應該全部人都接受到🤓 -脆炸五花腩 💰158 (好味度:❌❌❌❌💛)呢道菜係「伏」‼️大家千其要避開❗️ 本身我哋係叫「蜜味酸辣豬肋骨」,但係店員轉個頭覆我地話賣晒🤯 下午茶時段就賣晒,晚市點算⁉️ 咁之後我哋先至轉左呢個五花腩,落單之前仲問過小店員會唔會好肥,點知佢話佢都唔知🥲 呢下就中左伏了。上枱時,見到已經覺得比較細碟
星期六同朋友想打下卡,就搵到呢間玩味fusion餐廳~
仲要好近旺角地鐵站,B出口一出就係T.O.P商場💛

薯條🍟 配蜜糖芥茉醬

薯條🍟 配蜜糖芥茉醬 💰58 (好味度:💛💛💛)

煙三文魚海鮮醬意大利麵

煙三文魚海鮮醬意大利麵 💰132 (好味度:💛💛💛)

脆炸五花腩

脆炸五花腩 💰158 (好味度:❌❌❌❌💛)
脆炸五花腩

上枱時,見到已經覺得比較細碟,而且外皮炸到好深色,感覺好似翻炸🤔 重點係!每一舊肉都超級😱 只有三分之一或者更少係瘦肉‼️ 同朋友都只能咬走d肥肉,食左兩舊都頂唔順咁肥膩🤢🤢 不如改名叫做「炸肥膏」😓

士多啤梨玄米🍓

士多啤梨玄米🍓 💰52 (好味度:💛💛💛)
喺Milkshake入面呢款好似係最正常,所以就叫咗😂 個樣都正正常常,但係味道真係好淡好淡好淡🥲 有啲失望
另外朋友仲叫咗「木瓜蜂蜜花椒」同埋「番薯愛話梅」(走話梅)🙈 原來唔止士多啤梨偏淡,呢兩杯嘢飲都係😑😑 所以俾定個心理準備大家啦,亦都希望店家會注意返飲品味道濃度👌🏻
雖然冇影到相,但係都想講吓「木瓜蜂蜜花椒」係幾特別,因為花椒浸味會令你覺得好似食緊火鍋🤣 但你係飲緊一杯嘢飲🧃

總括然而,呢間餐廳外觀係十分有特色🤙🏻🤙🏻🤙🏻 但菜式同飲品都令人失望❌ 相信都只係打卡熱潮🥲 如果能夠改善一下食物質素,會有更多回頭客。
人均消費: 💰185
環境:💛💛💛💛💛