2022-12-20
去大圍美田邨training,放lunch搵食,美田邨冇乜好食,行咗出大圍街市附近,最後㨂咗一間我食過既屋子空間。本身係3層村屋,地下order俾錢🤌同取餐,樓梯上1/F同2/F搵位。我叫咗烤飯團🍙茶漬飯(茶湯)配熱latte,套餐$70。俾完錢職員👩💼俾個dodo機你,上樓上搵位等do。條樓梯都ok行到既1樓同2樓差唔同多,都係有室內靠牆table位、bar枱窗口位同室外bar枱位,最後我坐2/F我部dodo機響就落樓取餐,烤飯團🍙茶漬飯(茶湯)配熱latte係套餐,飯團🍙烤過面頭脆同香,成個浸落茶漬飯好夾,個茶湯🍵正,仲有醬油湯可揀。不過分量少,唔係好夠。latte咖啡☕️味同奶味balance。不過真係唔夠食同埋想試下名物小鬆餅🧇,就落樓叫咗蜂巢烤焦糖香蕉小鬆餅。呢間小鬆餅🧇好好食🤤之前食過,個粉漿較得好好👍配埋配料食好滿足。總結:文青cafe可encore,小鬆餅🧇必叫
條樓梯都ok行到既
總結:文青cafe可encore,小鬆餅🧇必叫