2022-12-18
喺葵芳搵食,見到呢間餐廳有Festive Menu,印象中呢間夜晚係要單點,有餐嗌係抵食啲嘅,$268一位包頭盤同主菜~🔘Chestnut SoupSourdough麵包非常好食,煙靭度剛好,夠熱又夠脆,飲住甜甜嘅栗子湯好有冬天嘅感覺,加咗幾粒脆脆嘅豬肉乾,幾鍾意呢種鹹鹹甜甜嘅口感!!🔘Grilled Pumpkin & Beetroot Salad一啲都唔Hea嘅沙律,食材種類非常多,有烤南瓜、紅菜頭、南瓜子、藜麥、菲達芝士、杏仁片、合桃、車厘子等等...🔘Turkey Ballotine Delight臨近聖誕梗係要食火雞卷,竟然一啲都唔鞋,仲保持到肉質幾濕潤,點紅莓醬一齊食有另一番風味,火腿扒發揮正常,薯蓉有松露味口感順滑,另外都幾鍾意炒椰菜仔,唔會苦又健康!! 🔘Hearty Roast Beef 烤牛肉望落好粉嫩,大約五成熟肥瘦適中,我哋鍾意配mustard食,要另外叫店員攞!! 如果個餐包埋嘢飲會更加好,初初以為呢間餐廳好細,但原來轉左入去係有好大空間,嚟到豬嘅專門店今次竟然冇食到豬手,留返下次~
🔘Chestnut Soup
🔘Turkey Ballotine Delight