2018-12-28 215 瀏覽
上網見咁多正評就特登去試吓個招牌沾麵同try try個唐揚石池魚。上枱先係唐揚石池魚🐟(唔記得影相):排得靚靚,一條條小魚响碟上,熱辣辣,襯上小小酸嘅汁加有啲微蒜同watsabi,感覺啲魚唔油膩,小魚冇骨,成條啪都冇問題。神山沾麵🍜:賣相的確唔錯,不自覺地又同我的最愛3️⃣田沾麵比較一下:麵:神山勝的確啲麵爽口,放耐咗都冇黏埋一舊,完全唔難鬆開汁:神山敗咸唔夠香,好在汁身唔太杰,汁長時間都可以輕型掛上麵上肉🥩:神山勝舊豬腩超厚,應該有一吋厚,🔥燒過有肉香,雖然有厚厚肥糕但咬落甘香,一啲都唔油膩,不過咬一啖好喇,成舊食哂(total兩舊)真係找死⋯⋯蛋🥚:神山敗浸得太耐,有苦味兩勝兩敗睇你鐘意食乜,在下對沾麵情有獨鍾,食沾麵只追求麵與汁和諧,所以一個巧味嘅汁會係大比數勝出,但如果只係貪過癮食吓沾麵咁都一試無妨。
麵:神山勝
的確啲麵爽口,放耐咗都冇黏埋一舊,完全唔難鬆開
汁:神山敗
咸唔夠香,好在汁身唔太杰,汁長時間都可以輕型掛上麵上
肉🥩:神山勝
蛋🥚:神山敗