2024-07-10 63 瀏覽
今日喺牛頭角附近做完嘢發現咗一間不太起眼,但係食物品質非常之好嘅小店burger shot .小店座位不算太多,而且都係老闆自己一腳踢,但係食物質素唔會比唔上出邊百幾$200嘅burger,而且食嘅途中見到老闆佢哋訂單外賣非常,可見非常之受呢區街坊歡迎👏👏雙層手打芝士漢堡採用厚實的手打牛肉餅,夾入兩片濃郁的芝士,配上新鮮的生菜、番茄等蔬菜。成個包嘅平衡都好好。唔會太乾又適量嘅醬汁,而且可以一口咬晒👍🏻👍🏻👍🏻煙肉芝士漢堡濃郁煙燻味。因為加咗煙肉,所以肉量感覺更加多! 而且煙肉煎到脆卜卜,口感更加豐富烤汁手撕豬洋蔥熱狗有手撕豬肉,烤汁和洋蔥,口感與一般熱狗大不相同,給人新鮮感。而且最特別係個Barbeque sauce . 有種bourbon味,加埋焦糖花嘅洋蔥,口感層次更加多!炸魷魚鬚炸魷魚鬚外酥內嫩,非常適合作為輕食小吃。炸芝士條炸芝士條外酥內軟,芝士餡香濃美味,用咗mozzarella,唔會太鹹,而且奶香豐富🤝

雙層手打芝士漢堡

煙肉芝士漢堡

烤汁手撕豬洋蔥熱狗

炸魷魚鬚

炸魷魚鬚外酥內嫩,非常適合作為輕食小吃。

炸芝士條