元朗又新街出名多嘢食,今日放工就去又新街搵下嘢食,見到間餐廳裝修有啲特別,而且餐廳入面好多人,就入去試下。 餐牌上面有好多唔同種類嘅漢堡,我叫咗一個b6達拉斯烤菇牛堡,外加一個炸薯條。另外見到佢有個手工啤酒餐牌,入面啲主題同公仔都幾得意,最後試咗個嫦娥朱古力黑啤。 店員首先送上嫦娥朱古力黑啤,仲幫我將啤酒倒入另一個杯上面,係呢個手工啤系列嘅杯,呢杯黑啤入口比較滑,而且有少少朱古力味,味道幾青新。 之後店員送上炸薯條,薯條啱啱炸起身,而且都係粗薯條,口感更佳。薯條炸得啱啱好,唔會太林亦唔會太燶。 店員最後送上達拉斯烤菇牛堡,塊牛肉漢堡係人手打嘅,肉味好重同好有口感,配上車打芝士蕃茄同洋蔥,味道十分夾。

嫦娥朱古力黑啤

炸薯條