2024-10-29
放工約埋朋友仔一齊去Vcity既「泰國婆」食晚餐,餐廳係由正宗泰國師傅主理👨🏻🍳食物價錢合理,雖然餐廳細細間,但晚上6點幾已經好接近滿座,店員服務態度好,上菜同埋收碟速度都算快🥢泰式燒豬頸肉豬頸肉既肉質唔會燒到乾爭爭咁,加上有泰式調味幾好食️🥢香茅雞翼一份有四隻雞翼,有炸蒜同埋香茅既味道,炸得岩岩好🥢泰式春卷係餐廳自家製既春卷,餡料有蔬菜、肉碎、雲耳,炸得幾脆口,仲可以蘸上泰式酸辣醬🥢泰式乾炒豬肉片河粉餐廳用不鏽鋼碟,感覺就好似去左泰國食野咁🇹🇭河粉係好大片,炒得唔會好油,味道岩岩好,豬肉片份量都唔少~小朋友好鍾意食~朋友問店員拎辣醬,表示入口惹味️UP!!! 🥢鮮菠蘿海鮮炒飯以為佢唔係好大個但配料都算多,有雜豆、大蝦、肉鬆、魷魚、青口、提子乾、腰果、炒蛋,仲有一條切好左既菠蘿~每啖都係好滋味好豐富~️飯炒得乾身,好味道!🍨泰式街頭椰子粟米雪糕用粟米伴椰子雪糕入口好清新🍦topping有炒椰絲、花生同埋一塊塊既椰肉,雪糕下面仲有煙韌既椰汁糯米飯,好特別呀🥤泰式椰子刨冰食泰國菜一定要order返一杯消暑飲品,入口非常清爽怡人
🥢泰式燒豬頸肉
豬頸肉既肉質唔會燒到乾爭爭咁,加上有泰式調味幾好食️
🥢香茅雞翼
一份有四隻雞翼,有炸蒜同埋香茅既味道,炸得岩岩好
🥢泰式春卷
🥢泰式乾炒豬肉片河粉
🥢鮮菠蘿海鮮炒飯
🍨泰式街頭椰子粟米雪糕
🥤泰式椰子刨冰
食泰國菜一定要order返一杯消暑飲品,入口非常清爽怡人