2018-11-14 1492 瀏覽
今日突然想食炸兩,知道要去粥舖先有得食,就搵下「附近餐廳」比我發現左哩間「大師傅粥品」,咁我就自己入左去食野。哩間粥舖價錢都幾抵下。炸兩$16蚊。我口痕叫多左個齌腸粉$11。炸兩味道比較麻麻。因為好似已經放左好耐。中間個油炸鬼好淋。個腸粉皮很普通沒有太多米漿味而且很糊口。腸粉也沒有什麼特別不值一提。我都知道此類小店沒有service可言。我想勞煩個姐姐幫手執抬(上一個客人的碗未執)佢個面色已經麻麻地好看,而且連抬都懶的抺。最後唯有我自己用紙巾抹乾淨。臨走想去個廁所問下有無洗手間又比個阿姐串係味唔識字。大佬呀個洗手間掛牌咁細個附近又咁亂又多雜物睇唔到有幾出奇。最後食到我一肚氣。以後就算有幾想食炸兩都唔會黎哩度!

腸粉也沒有什麼特別不值一提。