2021-07-10 97 瀏覽
👧🏻👧🏻👧🏻👧🏻相信大家對Jacomax依間意大利餐廳應該都唔會感到陌生,仲記得佢地上環間鋪等位嗰條隊真係長得好可怕😳,👧🏻s都曾經為咗個蘋果薄餅🍎而排埋一份。今次👧🏻s經過銅鑼灣嘅時候,發現佢地喺渣甸中心開咗分店,仲要咁啱冇人排隊,機會難得,緊係即刻沖入去回味下~🤤 銅鑼灣分店比上環間鋪細,可以容納嘅人客亦都會比上環少,不過感覺上以前上環嘅人龍比銅鑼灣長好多(戴返個頭盔先👷‍♀️:唔知依家上環仲係咪有咁多人排),所以大家想試嘅話就可以自己衡量下去邊間好啲啦。 ✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧ 1) 藍芝士蘋果薄餅 HK$178 去Jacomax唔食依個pizza🍕應該就同去食燒肉唔食牛舌一樣,唔知你去黎做咩。🤭未食已經聞到好香嘅藍芝士味,食落蘋果味唔會話非常突出,但係當焦甜嘅蘋果🍎遇上濃烈嘅藍芝士🧀,簡直好似開緊一個鹹甜盛宴,兩者加埋一齊真係好夾‼😍加上依個薄餅係薄底嘅薄餅,完全係正中👧🏻嘅紅心🎯~不過有一點係👧🏻覺得比較可惜嘅,就係……佢地個pizza得12吋,對大胃👧🏻黎講真係唔係好夠飽,如果有大啲嘅size可以揀就好啦。😚 😍賣相:🌕🌕🌕🌕🌕😋味道:🌕🌕🌕🌕🌗 2) 煙豬
👧🏻👧🏻👧🏻👧🏻

✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧

1) 藍芝士蘋果薄餅 HK$178

😍賣相:🌕🌕🌕🌕🌕
😋味道:🌕🌕🌕🌕🌗

2) 煙豬肉忌廉粗意粉 HK$148

對依碟意粉嘅第一印象就係條意粉真係好粗,基本上喺香港普遍嘅西餐廳都冇咩點見過依種粗度嘅意粉,所以👧🏻都覺得幾得意。😊意粉🍝算係煮得啱啱好,唔會因為係粗意粉而煮得過淋或都過硬。煙豬肉帶有煙肉🥓嘅鹹香,不過對👧🏻黎講有少少油膩同過鹹。至於掛係意粉上嘅忌廉可能因為煙豬肉嘅味道過於突出🤔,感覺有啲bland,配埋煙豬肉食就啱啱好。整體黎講,煙豬肉加忌廉真係令到成碟意粉好heavy,👧🏻建議怕油膩嘅人可以試下佢地其他比較清爽嘅pasta。☺

😍賣相:🌕🌕🌕🌕🌑
😋味道:🌕🌕🌕🌑🌑

總括黎講,👧🏻覺得佢地嘅藍芝士蘋果🍎薄餅真係好特別,始於算係喺香港比較少見嘅薄餅,係值得一試嘅,不過如果你唔中意芝士嘅話可以當我無講過。😂

有一點提提大家:如果想同朋友坐耐啲傾下偈嘅話,👧🏻就唔太建議大家去Jacomax。事關佢地鋪頭真係長期大排長龍👯‍♀️,基本上食完已經要準備俾錢走人,因為真係感受到佢地有下一枱客,嗰日唔夠飽想再加點嘅👧🏻都就此作罷。

✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧

✨整體評分✨(5分滿分!)
🏠環境:🌕🌕🌕🌕🌑
🤵🏻服務:🌕🌕🌕🌑🌑