2025-01-05
📍The Musicbox Grill House & Bar (銅鑼灣)銅鑼灣駱克道459-461號The L. Square8樓同個朋友食生日飯,佢一早已經揀好餐廳同我食,今日假期,專登早啲去食,希望無咁多人,餐廳一路播住歌,我地一邊好享受咁食,靜靜地無乜人,好舒服👉Set💰$368/位😋😋😋😋.8/5👉凱撒沙律配風乾車打芝士粒羅馬生菜非常新鮮,咬落好爽脆,配埋咸咸地嘅火腿,惹味又有咬口👉意大利雜菜湯多款蔬菜熬製而成,飲落好鮮甜清新,塊多士好似海綿咁吸盡菜湯咁,一咬落圯成口都係,好過癮👉卡真鮑魚海鮮拼盤酸酸辣辣最能帶出海鮮個鮮甜味,款款都咁新鮮,有彈牙👉澳洲肉眼牛扒八安士原來咁大塊,好香牛味,好多肉汁,五成熟,口感剛剛好,唔會靭,又帶點林,配埋少許芥辣醬仲惹味👉新鮮黑松露意大利雲吞香濃黑松露味,聞又香食落又香,煮得好入味,得四粒,食到好吊癮,但係太飽,留返下次再嚟食過👉法色焦糖燉蛋燉蛋非常綿滑,又唔會太甜,每一啖都唔捨得吞,慢慢品嚐👉草飼澳洲肉眼牛扒(10oz)💰$298😋😋😋😋.8/5朋友已經一早推介呢塊牛扒,話上次食過已經好讚,佢話今次食都係咁好味,非常香濃嘅牛味,切落已經好多
銅鑼灣駱克道459-461號The L. Square8樓
👉Set
💰$368/位
😋😋😋😋.8/5
👉凱撒沙律配風乾車打芝士粒
👉意大利雜菜湯
👉卡真鮑魚海鮮拼盤
酸酸辣辣最能帶出海鮮個鮮甜味,款款都咁新鮮,有彈牙
👉澳洲肉眼牛扒
👉新鮮黑松露意大利雲吞
👉法色焦糖燉蛋
燉蛋非常綿滑,又唔會太甜,每一啖都唔捨得吞,慢慢品嚐
👉草飼澳洲肉眼牛扒(10oz)
💰$298
😋😋😋😋.8/5
朋友已經一早推介呢塊牛扒,話上次食過已經好讚,佢話今次食都係咁好味,非常香濃嘅牛味,切落已經好多肉汁流出嚟,咬落去緊加唔洗講,唔使點任何醬汁已經係好好好好食。店員推介三成熟會更好,咁樣真係要下次要再嚟試吓
回頭:yesyesyes!咁高質嘅嘢食,已經諗定好下次同邊個嚟食