2023-07-23 254 瀏覽
尋日同老公見有社交媒體網站谷介紹呢間餐廳,見成日帶狗去the mills經過都無試過,咪去試吓。坐低後要用QR code手機落單同俾錢,用我哋坐嗰張枱個code,但發現已經有人用咗嚟落單,然後去問職員,佢先話個code有人用咗,叫我哋用第二個。然後問題就嚟啦,佢首次飲品上錯,兩個凍檸茶,就嚟咗一凍一熱。見佢需時都幾耐先上飲品,就費事再換了。然後,等咗成50分鍾,先上我碟蕃茄肉丸意粉嚟,一上枱我第一眼就覺得,份量少到連女士都唔夠飽。食落就係茶餐廳嘅味道,重要漏咗俾我加錢加嘅煎蛋。算了,嗰刻已經餓到有咩食咩算了。然後等多10分鍾先上我老公碟意粉,但佢居然又上錯,叫牛肉意粉就上蕃茄蝦意粉,等咗成一個鍾居然俾錯嘢,重要碟嘢係另一枱的,即係我老公個牛肉意粉係重未整。我老公勁嬲,即刻攞袋走人🤣。我食完個意粉都重係覺得餓,搞到又要再去第二間食先夠飽。其實要搞電子落單都係想方便客人同減少出錯,我唔明呢間餐廳點解可以用到個QR code落單咁樣。上菜慢成咁,催個職員,佢都只係話整緊啦,然後同熟客玩雀,遲過我哋15分鐘嚟嘅客都有嘢食先過我哋,可能我唔係熟客所以得到咁嘅服務啦。但咁嘅服務,唔好講做熟客,再嚟
我老公勁嬲,即刻攞袋走人🤣。我食完個意粉都重係覺得餓,搞到又要再去第二間食先夠飽。其實要搞電子落單都係想方便客人同減少出錯,我唔明呢間餐廳點解可以用到個QR code落單咁樣。上菜慢成咁,催個職員,佢都只係話整緊啦,然後同熟客玩雀,遲過我哋15分鐘嚟嘅客都有嘢食先過我哋,可能我唔係熟客所以得到咁嘅服務啦。但咁嘅服務,唔好講做熟客,再嚟都唔會lu。
2023-07-22
下午茶