2018-04-20 45 瀏覽
由細到大我都係個超鍾意食雞翼既人,聽朋友講銅鑼灣開左間雞翼專門店,咁我緊係要黎試下先啦。係門口經過既時候,已經見到佢既招牌同裝修都好吸引人,非常搶眼,令我真係急不及待衝入去試啦。睇個menu見到,叫唔同數量既雞翼就可以揀唔同數量既醬,如果叫4隻就得1隻味可以試。不過問完老闆之後,原來而家d醬係任落既。哇!咁真係勁吸引啊,可以試咁多款唔同既醬。雖然呢度係專賣雞翼既,但佢既炸薯條都好出色,除左切得夠厚之外,外面炸得又夠脆。外脆內軟既薯條,配埋d醬食真係好好味呀。雞翼方面,我揀左一半原味一半炸既。炸雞翼好夠脆,而且炸粉唔會太厚,咬落亦都有肉汁。不過個人認為原味比脆皮更好味,因為可以試真d各款唔同既醬既分別。咁多款醬我最推薦既係呢款,墨西哥辣椒醬。因為夠哂特別之餘又食到濃濃既辣椒味。我地仲試左呢個辣汁既challenge,佢既辣汁分哂level,我就試左呢個500000分既辣汁,食落勁香勁開胃,而且又唔會話太辣。不過同行朋友就話好辣,所以大家食既時候都要小心d呀。呢間餐廳雞翼又好味,又有咁多款唔同既辣汁試,真心非常推薦大家黎試下呀。