2019-09-22
今日同朋友嚟Y Pasta食飯 雖然係禮拜四晚 但係都幾full下 好彩我哋嚟到嗰陣 啱啱好可以坐到全間鋪頭第1001張枱 所以唔洗等 (坐低之後見到下一位客人已經要等起碼10分鐘)我地嗌咗個泰式冬陰公香辣肉碎寬麵。個意粉都幾好食 但係fusion得來有少少怪。冬陰公比我個印象一般都應該係要夠先夠辣先好食 但係佢就加咗啲忌廉汁黎煮 變咗少咁啲泰式風情嘅感覺 比較似鬼佬冬陰公多啲。個人比餐廳嘅意見係如果可以唔用忌廉黎煮個汁嘅話 應該會比較好食有泰式風情一啲。但係整體而言都係好食嘅 幾特別 值得一試。另外我哋仲嗌咗忌廉汁黑松露醬巴馬火腿扁意粉 跟套餐。套餐就有一個湯同埋嘢飲 我哋加咗少少錢 令到個嘢飲upgrade做紅酒。以加咗幾十蚊就有嘅紅酒黎講 呢度個紅酒真係算超級出色。另外佢個意粉嘅黑松露味超重 超足料!呢個真係超級無敵推介!小食方面我哋仲嗌咗個香辣水牛城雞塊。一般餐廳嘅水牛城雞塊都會跟sriracha sauce and blue cheese sauce。呢度嘅芝士汁就有啲稀 有少少扣分 但係個雞塊就okay好食嘅。
我地嗌咗個泰式冬陰公香辣肉碎寬麵。
泰式冬陰公香辣肉碎寬麵
另外我哋仲嗌咗忌廉汁黑松露醬巴馬火腿扁意粉 跟套餐。
忌廉汁黑松露醬巴馬火腿扁意粉
小食方面我哋仲嗌咗個香辣水牛城雞塊。
香辣水牛城雞塊