2024-01-05 120 瀏覽
地址-老媽拌麵 (將軍澳中心)將軍澳唐德街9號將軍澳中心1樓133號舖💋川味紅燒三寶牛肉湯麵(刀削麵),上菜後第一件事就先呷一呷個湯底先,湯底味道濃郁,但又唔會過鹹,唔錯,而佢牛三寶係牛筋,牛肚及牛展,牛味勁香濃,鹵水汁勁入味,又好軟淋的口感,而佢刀削麵食落麵質勁爽口彈牙,整體感覺唔錯。💋秘醬黑毛豬紅蔥醬油拌麵(幼麵),好似每張枱的教學咁,影完相就可以撈黎食XD,經過一段時間的努力後,終於可以令每一條麵條都沾滿了紅蔥油醬汁,味道偏輕盈,但味道係足夠的,食得出有淡淡的紅蔥香味,而我今次揀左幼麵,雖然冇刀削麵咁有咬口,但因為佢能夠充份咁沾滿左醬汁,出黎的效果真係好唔錯,而配埋黑毛豬爽口的口感,一軟一爽,感覺好特別,正。💋路邊攤小吃拼盤,呢個小吃拼盤裡面有台灣香腸,豆乳鹽酥雞同埋花枝丸,首先講下台灣香腸,佢整得唔算油膩,配埋生蒜一齊食,增添左一絲的辛辣味,正,花枝丸佢整得勁彈牙,SIZE又唔算好細粒喎,而最特別係鹽酥雞,首先佢唔會炸到太乾身,裡面仲保留左肉汁,而且佢個豆乳醬真係好特別,食落好似有陣腐乳味咁,配埋鹽酥雞食,味道岩岩好。💋百香國寶茶及老媽黑糖珍珠鮮奶茶,食完咁多食物後,都係時間飲
地址-老媽拌麵 (將軍澳中心)
將軍澳唐德街9號將軍澳中心1樓133號舖

💋百香國寶茶及老媽黑糖珍珠鮮奶茶,食完咁多食物後,都係時間飲返杯飲品作結,佢杯百香國寶茶味道唔會話好甜,飲落仲有唔少的椰果係底,好有咬口,而杯老媽黑糖珍珠鮮奶茶,茶味好香濃,奶香味好足夠,而且佢珍珠咬落煙煙韌韌咁,為呢個晚餐寫上完美的句號。
  • 豆乳香香雞