2013-08-13 1210 瀏覽
3日前先Book這裡食buffet慶祝家姐生日, 最初姐夫決定食這間打電話問了仲有沒有位, 當時的職員話有,咁佢就再打電話俾我地問食唔食, 轉過頭再打去book竟然話full晒...我同家姐都覺得有冇咁多人食buffet呀, 死唔信邪再打去問下, 家姐既答覆係要落waiting list, 我再隔左30mins先打電話去問,答覆竟然有位, 唔理咁多book左先, 覺得呢間酒店book位咁混亂=_=初時都仲擔心係咪真係有位架, 會唔會來到先話我地冇book到,但用餐前1日收到電話confirm booking, 放心晒...Dinner buffet 18:30-21:30食物款式都算多, 刺身方面除了基本的三文魚,舌拿魚, 八爪魚之外,竟然有大大粒帆立貝, 真係好yummy呀 想食海膽的話有海膽凍豆腐俾你選擇, 唔錯唔錯.生蠔當然係buffet必食之選, 雖然我唔食XD從家姐口中得到的comment係唔差, 但唔係最好,不過見佢refill得好快, 都算係咁啦, 之前食過某間buffet夠膽死全晚出得1次生蠔冇refill..-_-熟食方面反而意想不到出奇地好味, 尤其係佢個蟹肉南瓜
3日前先Book這裡食buffet慶祝家姐生日,
最初姐夫決定食這間打電話問了仲有沒有位, 當時的職員話有,

Dinner buffet 18:30-21:30
竟然有大大粒帆立貝, 真係好yummy呀
想食海膽的話有海膽凍豆腐俾你選擇, 唔錯唔錯.
生蠔當然係buffet必食之選, 雖然我唔食XD
從家姐口中得到的comment係唔差, 但唔係最好,
不過見佢refill得好快, 都算係咁啦,
熟食方面反而意想不到出奇地好味, 尤其係佢個蟹肉南瓜炒飯!!!
仲有煎鵝肝, 燒冬菇, 燒雞翼..........正!!! (不過冇影相)

甜品方面, 有幾樣都值得encore, 但個人口味問題, 佢個macaron超甜, no good.
呢度仲有cupcake食, 不過唔敢食, 因為經驗話我知cupcake多數好睇唔好食XD
雪糕係Movenpick, 如果唔係太太太飽真係想食多幾杯
仲有枝叫"泰好味雪條" 一直o係個好似大燉煲入面,
有椰汁同綠茶味選擇, 話明係泰式雪條嘛, 二話不說揀椰汁味,
一拎出來, 其實係好似自己o係屋企整既雪條, 鐘意椰汁既朋友要試下喇。

價錢$488+10%, Openrice有8折coupon, 埋單位位$440
今餐好飽好滿足, 食物好味即使個場都full但基本上唔洗點排隊,
very good, 有機會要再來encore
2013-08-09
慶祝紀念