2022-02-08 956 瀏覽
📍 𝐂𝐢𝐭𝐭𝐚第一次黎中環街市竟然只係掛住食?啲人嚟親呢度都當佢係南豐紗廠咁樣打卡,我淨係掛住睇吓邊度有好嘢食🤣今日嚟嘅時候算係Tea Time,都有幾多唔同嘅優惠💁🏻‍♀️ 但係今日好想好想好想食西餐🤭諗住睇吓有冇卡邦尼意粉食下🙊喺地下行到尾就見到呢間餐廳🍴我哋嗌完餐之後就坐咗喺旁邊嘅枱櫈嗰度食,有少少好似food court咁👍🏻🔸迷你漢堡配薯條 $68細細份,過下口癮😌大啖啲就一啖可以食得晒,漢堡肉超juicy👍🏻🔸香草白酒汁蜆肉扁意粉 $68汁有啲少,意粉亦唔掛汁。但好大舊蜆肉,份量亦很多👍🏻下次會考慮試其他,因為個汁有啲失色。🤔🔸是日精選牛扒 $118天啊我又食到一半先記得影相🤦🏻‍♀️,其實我覺得呢個Steak of today幾抵食,仲有餐湯同配菜。分別有椰菜花、西蘭花、甘筍、同薯餅。餐湯係雜菜湯,都幾大碗🤭 我係叫3成嘅牛扒,上到枱我諗都有5-7成了,唔算鞋就由佢啦😌肉質都幾淋都好味嘅,旁邊伴碟嘅黑椒汁都好好味😋抵食🔸香辣茄醬海鮮寬條麵 $98其實辣味都幾重🌶感覺好開胃好惹味👍🏻比我想像中好食,唔會話過於普通。有青口同埋蜆肉做配搭,寬條麵嘅份量好足,食哂成個超級飽😆評分時間
📍 𝐂𝐢𝐭𝐭𝐚

🔸迷你漢堡配薯條 $68

🔸香草白酒汁蜆肉扁意粉 $68

🔸是日精選牛扒 $118

🔸香辣茄醬海鮮寬條麵 $98

評分時間❣️ (最多五顆星,如不推薦會打交叉)
食物質素⭐️⭐️⭐️⭐️
環境⭐️⭐️⭐️
服務質素⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢💸:埋單$332

餐廳資料📋: Città
🕌地址: 中環皇后大道中93號中環街市地下G18號舖
2022-02-02
10 分鐘 (堂食)