凱旋門午市自助餐,如果想食生野食海鮮,可能未必係你杯茶,因為佢只有少量款式刺身,熟蝦,青口等等……但想食熟食的話,就絕對不會失望,佢不同時段都有新款菜色推出,有燉湯,有蒸魚,有燒味,有沙律……應有盡有,款式多,而且味道好👍👍👍👍👍👍長者最怕食生冷嘢,呢個自助餐絕對符合佢哋嘅飲食習慣,很好的選擇!當然意思不是長者先啱食,而係大人細路長者都會食得好開心😁😄😄😄😄
2019-06-12 1200 瀏覽
在永利對面的凱旋門4/F食自助餐,我覺得好平,質素不差!食物種類繁多!而且六十歲以上的老人有六折啊!它有一個泰國特飲十分好味,可加不同的紅豆泥、椰果、涼粉、配上上高的椰漿,好味它有很多不同的老火湯、、等我最欣賞是佛跳牆!總之,好多東西吃
2019-02-23 992 瀏覽
早餐剛吃,朋友巳訂好中午新世界酒店凱旋門自助餐,自由行就是放任不停吃,說真的環境裝修比對別的不算奢華,海鮮食品種類算太多,蟹柳條代替蟹腳對喜歡吃海鮮的朋友可能會有點失望,但有日本魚生,服務員經理非常熱情,送上一碟新鮮日本魚生而熱葷也可以,竟然有豬腳薑吃,甜品和蛋糕款式非常多,最可愛是💩💩形的紅豆餡料雞蛋仔,又有趣又好味,而其他食物味道中規中矩,一般自助餐吧!最後埋單時朋友老人優惠有折扣……扺自由行記得自備老人家😅多些優惠,你快樂時,老人家更開心。!
朋友老人優惠有折扣……扺
自由行記得自備老人家😅多些優惠,你快樂時,老人家更開心。

!
2019-02-23
2018-09-01 895 瀏覽
最初以為這間自助餐的食物會較附近酒店的差,由於還未肚餓,又想睇多兩間餐廳才揀去哪里吃。上到四樓自助餐廳,有客已經开始用餐。經理邀請我們入內參觀,我們見食物種類相當豐富,於是便決定在此用餐。食物會不定時更換,品種也相當齊全,最喜歡那個斑蘭蛋糕,即焗即食,不太甜,十分美味。還有好幾款不同的中式湯,廚師問我介紹了一個冬陰公湯,我問有沒有味噌,他說沒有,於是拿了半碗,不太鹹,不太辣,我喜歡😋。吃完整頓晚餐也沒有好口渴的感覺,十分值得推薦😊
2016-11-27 1400 瀏覽
凱旋門餐廳自助餐呢輪主推馬來西亞美食,因為朋友有會員咭計落連加一都只不過每人$300,呢個價錢係澳門食到自助餐都算抵,所以我們決定今晚挑戰一番!其實會員咭係可以即時係酒店大堂申請架壽司吧!海鮮區海鮮區甜品一區甜品二區冷盤區沙律區,都有好多款沙律任君選擇蜆肉好大隻仲好鮮甜,長腳蟹都不錯👍蝦就細左小小馬來西亞甜品,太甜唔多 Like呢幾款味都都可以即焗疏乎厘好軟滑好香餐廳陳設不多,沒有豪華氣派,但就有一望令你會感覺到好整齊乾淨舒服!補充一下由於我去食自助餐都不太喜歡熱盤,故熱盤區域我忘記影,有幾款燉湯都不錯架👍仲有紅酒任飲添
其實會員咭係可以即時係酒店大堂申請架
壽司吧!
海鮮區
海鮮區
甜品一區
甜品二區
冷盤區
沙律區,都有好多款沙律任君選擇
蜆肉好大隻仲好鮮甜,長腳蟹都不錯👍蝦就細左小小
馬來西亞甜品,太甜唔多 Like
呢幾款味都都可以
即焗疏乎厘好軟滑好香

2011-10-15 1525 瀏覽
今去凱旋門食野......去左食佢個自助餐......仲要係全家人一齊去.....叫得郁全部人一齊去食自助餐既原因好簡單.............就係我既細老生日喇~呢日個個都約好灑,平時好難得一齊食飯.......好開心可以同全家人一齊食左餐好開心既飯.....呢樣係大家之後諗番起覺得好開心既日子:] 講番個自助餐先.....我見佢好認真真係用後邊個爐黎焗d pizza.....應該唔會難食得去邊.......點知又無味.....又硬...都唔好食既....番薯....粟米.....仲有麥樂雞.....意粉還可以雪糕有4款,草莓,薄荷,朱古力同另外一款   試左士多啤梨同薄苛,士多啤梨有果肉好正   仲有好多款好正餅,好多係無試   因為經.............飽飽可以試一試.......如果有興趣的話
呢樣係大家之後諗番起覺得好開心既日子:]

番薯....粟米.....仲有麥樂雞....
.意粉還可以
雪糕有4款,草莓,薄荷,朱古力同另外一款
   試左士多啤梨同薄苛,士多啤梨有果肉好正
   仲有好多款好正餅,好多係無試
   因為經.............飽飽
可以試一試.......如果有興趣的話

一般般
生日
2010-12-13 1104 瀏覽
見凱旋門新開, 所以做想試一試它的lunch buffet.buffet好像1:00pm開始, 我同朋友1:30先到.去到已經好肚餓, 期望應該有好多野食.去到4樓coffee shop, 見到它的裝修真是十分失望, 起初見到凱旋門, 心想入面裝修應該不錯, 怎不知好像food court 一樣.個侍態帶了我們到一張2人位, 朋友見入面有很多4人抬, 便叫個侍應轉4人抬, 但她不行, 我們便沒有勉強她, 但服務態度真是一般.坐了後, 見到食物範圍不大, 行了一圈, 其實沒有什麼特別好食.點心,壽司, 冷麵, 燒味, 甜品,冷盤,刺身,生果.刺身-- 三文魚同八爪魚, 味道一般.點心--好像只有5款, 味道一般.壽司, 冷麵--好一般.甜品--有一點難食, 得布丁好食一點buffet送一柸飲品 , 我叫了凍檸茶, 很難飲.好甜+無茶味+不凍.真係自己沖都好難沖得更難飲 , 這裡總是酒店, 真是沒說話好講)凱旋門個buffet 同金沙,金都真係無得比, 不會再試.

buffet好像1:00pm開始, 我同朋友1:30先到.
去到已經好肚餓, 期望應該有好多野食.

點心,壽司, 冷麵, 燒味, 甜品,冷盤,刺身,生果.

刺身-- 三文魚同八爪魚, 味道一般.
點心--好像只有5款, 味道一般.
壽司, 冷麵--好一般.
甜品--有一點難食, 得布丁好食一點

buffet送一柸飲品 , 我叫了凍檸茶, 很難飲.
好甜+無茶味+不凍.真係自己沖都好難沖得更難飲
, 這裡總是酒店, 真是沒說話好講)

凱旋門個buffet 同金沙,金都真係無得比, 不會再試.
2010-12-11
紀念日
(非會員)
2010-06-03 626 瀏覽
真係講起就勞氣,我同老公仔諗住食返餐好既,慶祝生日喇~點知俾d魚生師傅激爆~人多要等我都明既,不過都唔係咁架嘛~我企係魚生檔排隊攞salmon喇~個哥哥慢到嘔,成個謝賢上身咁問我攞碟,之後切一件成10sec囉~真係手腳慢到之後個叻沙勁唔掂囉~都唔知邊個國家架~我去馬拉食過咁多間,第一次食到d咁既味囉~真係好話唔好聽,我都整得好食過佢好喇~食完我好失望既粉麵,之後又再去多轉魚生,換左第個師傅出黎,諗住會快d喇~係就係快d囉,不過d態度好差囉~我問個師傅個隻粉紅粉白個隻魚係咩魚?佢竟然同我講:"你要唔要架?拿拿聲喇~唔要就算~"呢d咩態度~我勁想投訴佢囉~黑邊係sous chef~唔知黑鈕係咩position囉~咁差嘩~切都冇見佢切~唔知係邊度執左幾粒魚俾我囉~碎濕濕咁~當我乞衣呀~之後我都無食囉~好唔新鮮囉個樣~我本身唔多鍾意食dessert~不過個邊d cake都ok既~不過氹仔個間酒店d cake仲正呀~熱食款式勁少~不過味道尚算好~仲有一樣最誇張~我見到人地個枱有碟刺身蝦~我咪問個枱人兄邊度有得攞~佢話係師傅送架wor~咁我再去問waiter有冇得送喇~佢話無~之後就走左去~咁即係
真係講起就勞氣
,之後切一件成10sec囉~真係手腳慢到

真係好話唔好聽,我都整得好食過佢

~之後我都無食囉~好唔新鮮囉個樣~

熱食款式勁少~不過味道尚算好~
咁我再去問waiter有冇得送喇~佢話無~之後就走左去~咁即係點呀?係咪識人先有得送呀?
大細超~之前個frd仲同我講話有得食~俾人昆左囉~

佢以為買二送一好著數呀~唔使錢我都唔再食囉~俾錢買難受
~
2010-05-29
生日
  • dessert
  • hot meal
  • ice cream
2010-04-27 433 瀏覽
一行23人, 過大海玩, 預定以凱旋門dinner buffet 作結, 因為未試過, 而家先知, openrice o既食評好重要預早兩個星期book位, 因為超過15位, 要我食buffet一星期前親身去落訂, 幾經辛苦, 終於完成任務book位果陣, 個小姐話攪緊海鮮做主題, 貴左, 要MOP238一位, 我問有冇生蠔, 佢話有去到見到個場, 一眼睇哂, 所謂o既海鮮主題, 就只有5個面盤咁多, 分別係中蝦, 青口, 蟹腳, 蜆, 同埋翡翠螺, 從來冇見過生蠔, 全部都冇乜鮮味, refill 勁慢, 最憎食buffet 好似要搶咁 刺身有三文魚, 八爪魚, 吞拿魚同劍魚, 三文魚同八爪魚ok, 其餘兩樣普通 其他有壽司, 冷麵, 燒味, pasta, 叻沙, pizza, 鐵板燒, BBQ, 凍什肉同埋一D 熱盤特別一提煎羊架同鐵板燒, 羊架生到離譜, 冇肉味, 鐵板燒個位, 放左幾塊手掌咁大, 生o既西冷同肉眼扒, 諗住有好野食, 叫師傅俾一塊我, 點知佢唔知o係邊個窿, 夾一片兩塊膠布咁大, 厚過錶帶少少, 仲要熟哂o既牛肉, 放落個鐵板"辣"兩下, 然後俾我, 試一試,

特別一提煎羊架同鐵板燒, 羊架生到離譜, 冇肉味, 鐵板燒個位, 放左幾塊手掌咁大, 生o既西冷同肉眼扒, 諗住有好野食, 叫師傅俾一塊我, 點知佢唔知o係邊個窿, 夾一片兩塊膠布咁大, 厚過錶帶少少, 仲要熟哂o既牛肉, 放落個鐵板"辣"兩下, 然後俾我, 試一試, 韌夾柴皮

至於我最鍾意o既甜品部, 有白朱古力噴泉, 雪糕, crepe, puff, 南瓜cheese cake, new york cheese cake, 朱古力mousse, 爆谷
得南瓜cheese cake好少少, 其他好一般

另包一杯餐茶

23人一致裁定---失望!
同新葡京o既自助山完全冇得比
雖然有中銀卡簽帳買二送一優惠, 我都寧願俾多幾十蚊去新葡京
2010-04-25