2020-02-01
年初一,係澳門其實都無乜好做,去左漁人碼頭玩VR,跟住走左去百老匯食街度食雞蛋仔。最後因開始落雨,就走番入銀河周圍遊。因為諗住食完Dinner就搭船回家了,所以早早5點幾就開始搵食。最後決定去庭園意大利餐廳,因為上網睇過Menu,銀河有2間食Pizza的店,依間同另一間比,價錢正常,親民好多。但又奇怪,另一間係正商場1樓的,但個價真係幾貴;反而依間係酒店內的,要搭酒店LIFT上2樓的,價錢先係好似Pizza Express咁上下。百鬆D一個Pizza或意粉,意粉同有Share Sizehare Size,真心抵食。下次去澳門銀河唔知食乜好,依度100%係個好選擇。而且環境重好靚添。一坐底,見我地2位女仕有手袋,即有人拎多2張小椅比我地放手袋,真係手袋都有位坐。落完Order就有一份Free餅皮,加左D香草的,口感鬆軟又煙韌,就咁食都覺得好味,小朋友話搽埋蕃茄醬就重好味。最正係,我地食完,竟然重問我地要唔要添,係好似Outback既黑糖包咁,可以無限refill。不過我地有叫其他野食,再食依個餅皮就唔駛食其他野囉。小朋友最鍾意既瑪格麗特,依度個Pizza底真係好好味,厚度岩岩好,鬆軟中帶
另外重叫左個share size既意式餃子,係配蕃茄醬的。都幾好食,但如果配白汁好似會好味D。可惜食晒我先知度唔記得影相。
兩個大人,兩個十幾歲細路,叫左一個意式餃子,一個意粉,一個燴飯,一個Pizza。加埋好似700幾左右,咁既環境,咁既味道;真係滿分囉。同埋唔好睇每碟份量好似唔多咁,其實每樣野都幾漏的(大多有加Cream或芝士嘛);所以唔好見佢細細份就叫多D,真係會食唔晒架。另外要提一提,依度係冇水提供的,一支水500ml要80蚊,我地叫左兩支水呢。反而其他飲品,記得大約40起跳;如果唔係著重要飲水的人,其實叫其他飲品係會比較抵的。