2009-03-17 25 瀏覽
呢1日係我既生日..   我班fd就帶左我落澳門玩. 去到就已經8點幾了..   諗住食完飯去酒店往  聽日再玩啦~ 然後我地就簡左禮記酒家黎食啦!~ 首先..我地就點左1個中勾翅..  豬脛肉..仲有椒鹽鮮尢等等..  因為我地6個人..  叫左煲6-8位既翅. 翅一黎到我就吓左1跳..   6-8位洗唔洗咁大煲呀..  之後見到戈度d職員話. 呢間d翅係最出翅.最底食ge..   我心諗.  (唔通踩自己間店咩.) 之後佢開始比畢翅.   我望住佢都o嘴.  d翅1排1排咁畢過黎.. 之後我地就試下味啦..  d湯好濃. 咸咸地我諗係因為有金華火腿~ 因為我見到有d金華火腿係碗到~  然後.. 令我意唔到既.d翅竟然同牙籤1樣咁粗. 仲好多添.. 心諗.簡到間正野食.ha  之後陸陸續續上哂d小菜. 都十分美味可口..  然而招呼也十分周到,,最尾仲有生果送添=〕 走前我仲問佢地..仲有冇更加粗既翅ha. 佢地就話.緊係有啦.. 我地仲有蝴蝶青.海虎翅.大鮑翅等.  依加諗走到留口水XD 希望下次可以再去食^^ 全加推介比大家-v-
呢1日係我既生日..
   我班fd就帶左我落澳門玩.
 去到就已經8點幾了..
   諗住食完飯去酒店往
  聽日再玩啦~
 然後我地就簡左禮記酒家黎食啦!~
 首先..我地就點左1個中勾翅..
  豬脛肉..仲有椒鹽鮮尢等等..
  因為我地6個人..
  叫左煲6-8位既翅.
 翅一黎到我就吓左1跳..
   6-8位洗唔洗咁大煲呀..
  之後見到戈度d職員話.
 呢間d翅係最出翅.最底食ge..
   我心諗.
  (唔通踩自己間店咩.)
 之後佢開始比畢翅.
   我望住佢都o嘴.
  d翅1排1排咁畢過黎..
 之後我地就試下味啦..
  d湯好濃.
 咸咸地我諗係因為有金華火腿~
 因為我見到有d金華火腿係碗到~
  然後..
 令我意唔到既.
d翅竟然同牙籤1樣咁粗.
 仲好多添..
 心諗.簡到間正野食.ha
  之後陸陸續續上哂d小菜.
 都十分美味可口..
  然而招呼也十分周到,,
最尾仲有生果送添=〕
 走前我仲問佢地..
仲有冇更加粗既翅ha.
 佢地就話.
緊係有啦..
 我地仲有蝴蝶青.海虎翅.大鮑翅等.
  依加諗走到留口水XD
 希望下次可以再去食^^
 全加推介比大家-v-

2009-03-03
慶祝紀念
生日
  • 中勾翅
2008-11-19 35 瀏覽
老友推介話這裹多本地人來食翅,這次澳門之旅就選擇來晚飯作完美結束。先整碢中勾翅,200幾蚊,夠3個人,質素份量都好,係食店主打菜,亦是是夜的最好。仲有order炒桂花翅、油浸魚(唔記得乜魚)、九肚魚、蒜溶蒸菜及蓮偶餅,其中偶餅最好,鬆脆少粉。蒜溶蒸菜幾特別亦好食,其他3樣一盤啦。伙記又幾熱誠。整體感覺良好的。