2019-11-10
1. 食物種類不多 - 海鮮:只有鯰魚柳、蝦、蜆、螺。沒有蟹腳、沒有生蠔 - 熟食:有牛肉、羊肉粒(但數量極少,小到我都未見過佢嘅真身)、清蒸海上鮮(以為係蒸成條魚,但原來只係蒸鯰魚柳)、豉油雞、燒肉、煮蜆、印度炸蝦、煮芥蘭、煮西蘭花、煮椰菜花、煮南瓜、印度薄餅 - 刺身:三文魚(連皮)、吞拿魚 - 即煮:粗麵、粥 - 湯:南瓜湯(全日食咁多野就呢個南瓜湯最好味)、例水(完全沒有說明是什麼湯) - 沙律:蘿蔔、青瓜(青瓜很乾明顯已經放了很久)、粟米、豆、生菜、紫菜...等等 - 甜品:雪條、餅乾、木糠布丁、荔枝果凍、清補涼... 等等(好失望,既沒有雪糕,亦沒有葡撻) - 飲品:咖啡、紅茶、奶、涼茶、橙汁、熱水(熱水都要講埋,可想而知有幾小野揀)2. 環境 - 大約有一半區域都十分昏暗 - 有部份區域只係可以坐膠櫈 - 餐桌放置得很密 - 食用區的通道不是很闊(成日比隔離枱嗰個食客經過撞到我哋張枱) - 餐枱都算大(值得一讚)3. 結語 -「可唔可以轉去光啲嘅地方坐?」「嗰邊
- 海鮮:只有鯰魚柳、蝦、蜆、螺。沒有蟹腳、沒有生蠔
- 刺身:三文魚(連皮)、吞拿魚
- 即煮:粗麵、粥
2. 環境
- 大約有一半區域都十分昏暗
- 有部份區域只係可以坐膠櫈
- 餐桌放置得很密
- 餐枱都算大(值得一讚)
3. 結語
-「可唔可以轉去光啲嘅地方坐?」「嗰邊俾人book咗啊」「但點解冇人坐嘅」
-「南瓜湯幾好味」
-「吓,得咁少嘢食」「連雪糕都冇呀」
-「吓,得咁少嘢食」「又冇蟹又冇蠔」「咁個lunch buffet有咩食㗎」
-「吓,你出完去唔攞嘢食」「唉,佢好多嘢都冇refill喇」
-「應該唔會幫襯下次了」