2011-08-15
如果有參考OPEN RICE 就好了黎得官也街,當然要食木槺布甸食過幾次莫義記,但係越黎越貴,又唔係咁抵於是今次諗住搵間坐低慢慢食,見佢裝修唔錯就入左去我地一行6個人,佢安排左樓上俾我地,自己行,無人帶上去樓上格局同下面截然不同,樓下尚算有少少情調,樓上只係四面白磚牆同檯檯凳凳,同門面感覺差天共地坐低之後見唔到餐牌,但只見牆上貼住一人$15,一歲除外,奉勸帶住個小朋友而小朋友又唔偽係點食野既就千祈唔好走入去因為連一杯水都無都要收$15我地你眼望我眼之後就想拎餐牌睇下有咩食,一睇!餐牌呢? 無喎,自己去隔離檯拎啦!岩岩拎到埋檯就有個女人黑口黑面走埋黎問你食咩,心諗招呼又無,岩岩先睇到餐牌咋噃....男朋友選左一客木槺布甸,我就點一杯玫瑰LATTE另一對朋友都係,一個COFFEE一個布甸食物黎得都算快,但係張單都好快同一個女人上黎放低飲食之後,好快又走返上黎,遞上賬單,堂食要收加一(服務費!??!?)算數,諗住飲啖MOCHA開心下,但係我飲到既只係VERY DILUTED ICED LATTE而朋友杯COFFEE,飲後第一啖感覺就是想吐之後食一啖木槺布甸,尚算可以吧,但唔值咁貴呢間餐廳,一
黎得官也街,當然要食木槺布甸
食過幾次莫義記,但係越黎越貴,又唔係咁抵
於是今次諗住搵間坐低慢慢食,見佢裝修唔錯就入左去
我地一行6個人,佢安排左樓上俾我地,自己行,無人帶上去
因為連一杯水都無都要收$15
男朋友選左一客木槺布甸,我就點一杯玫瑰LATTE
另一對朋友都係,一個COFFEE一個布甸
食物黎得都算快,但係張單都好快
算數,諗住飲啖MOCHA開心下,但係我飲到既只係VERY DILUTED ICED LATTE 而朋友杯COFFEE,飲後第一啖感覺就是想吐
之後食一啖木槺布甸,尚算可以吧,但唔值咁貴
呢間餐廳,
一路食一路諗咁既價錢,我都係寧願企係太陽底,同男朋友一人一杯莫義記,仲平一半有多呢=(
黎官也街,我唔會再刻意食木槺布甸了