2019-02-24
2030 瀏覽
《水佬榮海鮮火鍋飯店》 #食在澳門 #新馬路📍新馬路海邊新街357-361號地下-去澳門小不免都會賭下錢 今次去左十六浦 而呢間餐廳就係過一兩條街 而且24小時🤣 隨時餓就過去食啦 除左小菜仲有得打邊爐 應該總有一樣岩你嘅前菜:辣蘿蔔又幾出色喎 雖然外表唔係太吸引 但勝在味道取勝蘿蔔仲夠爽脆 而且辣辣地幾吸引 唔錯🔹水蟹粥(時價)水蟹蟹肉夠滑 肉就唔多 粥底都唔錯 夠綿密得黎唔會太淡 份量都唔小 兩個人share再加d小菜就岩岩好啦🔹辣酒煮花螺 半斤/一斤我地嗌左半斤試下 個汁都幾辣 但好惹味 連D洋蔥都煮到入哂味 半斤感覺都幾小 而且花螺有沙有點扣分 但可以一試嘅 都幾好味🔹椒鹽九肚魚九肚魚好大條 好滑好嫩 但有部分都幾多骨 椒鹽味唔出 我自己就覺得一般 但朋友幾鐘意 原本想食椒鹽豆腐但無豆腐🔹藍妹 比較多人飲青島 但我作為藍妹打手又點會飲其他呢
📍新馬路海邊新街357-361號地下
前菜:辣蘿蔔
又幾出色喎 雖然外表唔係太吸引 但勝在味道取勝
蘿蔔仲夠爽脆 而且辣辣地幾吸引 唔錯
🔹水蟹粥(時價)
🔹辣酒煮花螺 半斤/一斤
🔹椒鹽九肚魚