2009-08-19 17 瀏覽
今次係第2次去禮記, 如果唔係屋企人話要去, 老實講真係請我都唔會去第1次去呢到都已經唔覺得太好食, 再者要咩味就賣晒今次第2次就叫左, 雪糕三文治, 紅豆雪條, 同黑白新地首先, 雪糕三文治係得個盒好吸引, 俾到人一個懷舊FEEL, 但係入面D雪糕味真係冇咩味, 如果佢唔係有顏色睇, 就真係以為全部都係雲呢哪, 黑白新地D雪糕都係咁, 唯一可取既係紅豆雪條之後, 我媽咪諗住再加多個雪糕磚試試, 揚手同叫左幾聲唔該個年經既男店員都冇咩反應, 跟住我再大聲D叫佢唔該要多個雪糕磚, 佢先至話"下, 你同我講緊野呀"我心諗, "嘩! 你冇野呀, 個店面就得你一個, 唔係如你講要多個雪糕磚, 唔通我係到自言自語呀", 唔通呢間舖D人隻耳同眼都有問題既?既然你都咁講野喇, 我就緊係唔要啦, 跟手叫埋單, 但係叫埋單就竟然好快手寺埋黎識得講幾多錢喎, 真係奇怪, 唔通佢地淨係識聽呢句廣東話
第1次去呢到都已經唔覺得太好食, 再者要咩味就賣晒
今次第2次就叫左, 雪糕三文治, 紅豆雪條, 同黑白新地
唔通呢間舖D人隻耳同眼都有問題既?

正, 最好味
正, 夠懷舊
食左一啖先記得影相, 差, 冇味既雪糕
正, 最好味
正, 夠懷舊