2023-05-21 861 瀏覽
夜晚同老公行完街入咗呢間葡國餐廳,諗住試下,點知中伏本身我唔係對葡國菜情有獨鍾,但試完呢間餐廳係食到成肚氣叫咗個以下食物,本身冇諗住寫食評,抱歉冇影到相,除咗令我印象最深嘅馬介休吉列豬扒飯1)無花果茶(凍),味道一般,普通有甜味嘅茶2)薯蓉青菜湯,薯蓉都溶哂係個湯到,基本上係青菜湯,唔信又可以以身試伏3)燒雞薯仔,味道冇咩特別,燒雞皮唔脆唔熱,薯仔叫最好食4)馬介休吉列豬扒飯,劣食,未食過咁差嘅碟頭飯,啲皮同肉係分開,肉係乾身,皮當然都係乾,仲要唔熱,同個老闆講,佢話係炸粉黎,話正常一定會有炸粉,正常佢間餐廳嘅豬扒都係咁嘅樣,咁我梗係知有炸粉啦,炸野邊個唔知有炸粉,本身我都少食葡國菜,唔知係未葡國菜嘅吉列豬扒都係咁樣,真心唔推薦呢間餐廳,冇話消費者大哂,但夜晚行到攰,都係想食間餐廳正正常常,碟頭飯本身冇咩要求話要整到點樣好食,但呢間餐廳無論係食物質素定係老闆態度,都令到人食到成肚氣!
夜晚同老公行完街入咗呢間葡國餐廳,諗住試下,點知中伏
本身我唔係對葡國菜情有獨鍾,但試完呢間餐廳係食到成肚氣

1)無花果茶(凍),味道一般,普通有甜味嘅茶
3)燒雞薯仔,味道冇咩特別,燒雞皮唔脆唔熱,薯仔叫最好食
2023-05-21
5 分鐘 (堂食)