2010-04-11
o係新濠賭完錢, 諗住近近地食個buffet, 又見佢有$168買一送一既優惠, 諗住好抵, 就去左食.未入去之前都有諗過o係出面"裝"下佢buffet bar有咩野食, 不過佢成個餐廳除左入口之外, 周圍都有水圍住, 所以冇得行近睇清楚buffer bar或者d食客食乜野, 所以就o係未睇過野食既情況下入左去食.一坐低都覺得有d唔妥, 見d人食既野都唔係咁吸引... 同埋個waiter即刻叫我地俾錢.. 我懷疑係驚我地睇到buffet bar之後就走人唔食!好啦, 俾完錢諗住去拎野食, 成個buffet bar既area係細到只有幾張檯, 廿款食物左右.冷盤: 蝦, 青口, 蜆, 沙律, 豬耳, 雞腎, 雞翼, 薯仔, 螺絲粉, 沙律熱葷: 燒味, 燒賣, 饅頭, 白飯, 菜心, 一pat pat啡色類似魚香茄子既野, 是日例湯甜品: 西瓜, 哈密瓜, tiramisu, 蛋糕, 糖水d海鮮係就咁一大兜放o係度俾人夾, d蝦甩晒頭咁唔係咁新鮮. 雞翼好硬同埋冇味, 似白灼.熱葷方面係得燒味同燒賣可取少少. 不過overall黎講d野食都唔係咁夠熱, 真係唔知佢放左幾耐.總結一句, 食
甜品: 西瓜, 哈密瓜, tiramisu, 蛋糕, 糖水
總結一句, 食buffet真係唔好貪平!