近期大熱烘焙店「Goat Bakers」,GOAT 解山羊,剛好都係「greatest of all time」縮寫,主打羊🐏角麵包,有提供不同創意口味,包括芝士火腿、朱古力、焦糖餅乾醬沙翁、開心果醬沙翁、芝士腸脆皮羊角等,當然唔少得呢排推出新品 — 花杯子 ,仲有提供咖啡和特飲類。.前兩三次可能朋友太晏過去,剛好想試款式賣晒,或者會遇唔岩個款出爐時間,想睇當日供應款式除左walk in和留意店家IG公佈,最直接方法之一可以睇外賣🥡平台上上架,我今次一早留意外賣平台,好好彩有齊想試既三款🤩,馬上落單,好開心終於試到啦~▼奶酪花杯子 $38抹茶花杯孑 $40彩虹羊角 $42▼呢期人氣之選非圖中花杯子莫屬,一次試晒兩個味「奶酪花杯子」以及「抹茶花杯子」,即係羊角包配上流心芝士醬餡。.經典款濃郁流心奶香芝士餡🧀,抹茶個款🍵抹茶味較香,相對芝士味無咁出,兩款甜度適中,外層羊角包十分酥脆,一件非常有份量,搭配埋齋啡一齊嘆個下午茶先~意外地成個食晒都唔會太過膩,一個人解決左抹茶味👌🏻。.剛拎到手時係常溫,中心偏慕絲狀質地,較為幼滑,似食緊布丁咁,適當加熱番餡料半流體狀態,微爆醬😍,⚠️唔好烤過長時間

奶酪花杯子 $38
抹茶花杯孑 $40
彩虹羊角 $42

剛拎到手時係常溫,中心偏慕絲狀質地,較為幼滑,似食緊布丁咁,適當加熱番餡料半流體狀態,微爆醬😍,⚠️唔好烤過長時間,如果唔係內餡會極度爆醬,常溫或熱食一樣咁好味😋,的確有驚喜。
羊角包有多款口味,揀顏色最特別招牌 #彩虹羊角包 ,面團七彩🌈顏色,外皮酥鬆又好香牛油味,搭配內餡吱到滿滿吉士醬,美好一天由早餐開始啊😆!價錢可能少貴,但感覺出品好用心,款式特別,份量算大,兩個人share剛剛好,值得試下!
外賣送餐