2015-10-29 7449 瀏覽
臨過大海前先上openrice睇下有乜好食,發現依間係澳門銀河裡面既萬豪酒店自助餐好似好吸引!一落船就即刻walkin去訂位!由氹仔碼頭有直接穿梭巴士到JW酒店!我十一點到達,查詢一下當日午餐有沒有位、可能係平日,所以靚靚女侍應生即刻幫我訂了位!十二點準時起動。十二點到達時已經有人排隊進入!等左五分鐘就有位!沿途已被自助餐檯既食物吸引住!最吸引係...大閘蟹任食呀!簡直喜出望外!午餐都有大閘蟹!仲有!任食波士頓龍蝦蟹拑!最出色我覺得係燒和牛肉!平時自助餐既燒牛肉都係好乾唔好食!但依間既燒牛肉可能用左和牛!所以好有肉汁好淋!食左三轉呀!另外熱盤都有好多種類!有豬仔骨、葡式煮蜆、蝦球炒蜜糖豆、生炒排骨、黑椒牛仔骨!還有即煮意粉!實在太好選擇!只怪肚皮放不下!另外,還有一位英俊男侍應會不停地制作片皮鴨!我都食左五六件呀!燒味部有豉油雞、叉燒!之前見食評話叉燒好乾好難、但我當日吃的好淋好入味喎!冷盤檯有各款冷肉、芝士、八款唔同既沙拉!也可以按個人喜好自己制作!刺身方面有無限量供應既三文魚、吞拿魚、八爪魚和希靈魚!壽司得三款、蛋!青瓜卷和腐皮壽司!另有凍蝦、蟹腳、翡翠螺!飲品方面有幾款特調飲品!
最吸引係...

刺身方面有無限量供應既三文魚、吞拿魚、八爪魚和希靈魚!壽司得三款、蛋!青瓜卷和腐皮壽司!另有凍蝦、蟹腳、翡翠螺!飲品方面有幾款特調飲品!個人最愛係火龍果特飲!食左四杯!

如果想飲熱飲!強烈推介自助餐內既茶葉箱!有不同既茶葉任君選擇!選好後、侍應生會為你沖調!送到你的坐位上!那就是五星級服務!
甜品方面有各式各樣既蛋糕!有中有西!新鮮生果就放在玻璃櫃內!有橙、奇異果、菠蘿等....
唯一不足係只有軟雪糕!沒有正正常常既雪糕!
當日既一餐,侍應不停為我們換碟!要求濕紙巾和食蟹工具都快速送來!服務周到!
另外一提,如有銀河賭場會員卡(免費申請)可以有九折!當日星期四午餐價係$228!即係免左加一!簽卡計澳門幣!實質$221就食到一餐豐富自助餐!係香港最多都係食到一餐放題!實在太超值!學台灣人講!CP值實在太高啦!下次一定再黎!

大閘蟹山
蟹腳
即做意粉
烤和牛
2015-10-15
5 分鐘 (堂食)
用餐優惠
翡翠螺
蟹腳
即做意粉
烤和牛
  • 烤和牛、火龍果特飲